Edinilen bilgiye göre, gece geç saatlerde Cirit Meydan Mahallesinde 06 plakalı otomobile yapılan operasyonda bir kilo 250gr kubar esrar maddesi ele geçirildi. Olay ile ilgili A.D(37) ve H.T (25) isimli şahıslar yakalanarak adliyeye sevk edildi.

Olayla ilgili açıklama yapan Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Adıyaman bölgesinde eğitimi ile öne çıkan Besni ilçemizde geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz ve öğrencilerimizin her türlü kötü alışkanlık, bağımlılık yapan bally ve uyuşturucudan korumak için okul çevresinde tüm tedbirler alındı. Bu algının oluşması için okullarımızda Toplum Destekli Polislerimiz bilgilendirme ve seminerler veriyor. Bu tür kötü niyetli şahıslara fırsat verilmeyecek.

Ayrıca hırsızlık ile mücadele kapsamında ‘mal canın yongasıdır’ sözünden yola çıkarak vatandaşımızın can ve mal emniyetini sağlamak için, ilçemizin giriş çıkışlarında, çarşı merkezinde zaman zaman trafik kontrolü ve Asayiş uygulaması yapılıyor. Bu uygulamalar vatandaşlarımızda memnuniyet yaratıyor.  

10.12.2013 tarihinde Ziraat bankasından çektiği 12.800 TL ile ikametine giden şahısı takip ederek pislikcilik (Pislikçilik En az üç şahıs ile yapılan ve üzerine pislik atarak vatandaşa üzerinde pislik olduğunu söyleyip peçete ile temizlemeye çalışırken diğer şahısların vatandaşın ceplerini karıştırması olayı) suretiyle parasının alınması olayı ile ilgili yapılan çalışmalarda mobese görüntülerinden 27 plakalı araç tespit edilmiştir. Aracın ilçemize Gaziantep ilinden geldiği tespit edilmiş, şahısların görüntülerinden yola çıkarak yankesicilik yapan şahısların Gaziantep polisince tanınan M.D. (44) ve İ.D. (55) olduklarını tespit etmiştir. Yakalama çalışmaları ise devam etmektedir” dedi.

Bankadan veya PTT’den para çekmek isteyen vatandaşların tanımadığı kimseden yardım talebinde bulunmamasını, Banka veya PTT’de bulunan özel güvenlik veya diğer görevlilerden yardım istenmesini de sözlerine ekleyen Avan, yüklü para çeken vatandaşların güvenliği ön planda tutmalarını istedi.