Dernek binasında gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Divanın kurulunun belirlenmesi ile devam eden kongrede divan başkanlığına Halil İbrahim Kürtüncü, divan katipliklerine Hasan Çeltikçi ve Hasan Karayeğen seçildi.

Divan kurulunu belirlenmesinden sonra derneğin 2020 yılı faaliyet ve denetim raporları mevcut başkan Nuri Çimen tarafından okunarak ibraları yapıldı. Kongrede ayrıca 2021 yılı tahmini bütçe görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Yapılan ibra ve bütçe görüşmelerinin oy birliği ile kabulünün ardından seçime geçildi. Tek liste halinde gidilen seçimde mevcut başkan Nuri Çimen oy birliğiyle yeniden başkanlığa seçildi.

Kongrenin sonunda konuşma yapan Başkan Nuri Çimen; “Öncelikle derneğimizin Olağan Genel Kurul Toplantısına katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.Ülkemizde yaşanan covid-19 salgını nedeni ile ertelenen genel kurulumuzu gerçekleştirdik. Yapılan genel kurulumuzda Uşak Besnililer Kültür ve Dayanışma Derneğimizin başkanlık seçiminde oy birliği ile yeniden başkan olarak seçilmiş bulunmaktayım. Yeni dönemimiz yönetim kurulu üyelerimize, dernek üyelerimize ve tüm Besnili hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

Gerçekleştirilen kongre sonrasında ise belirlenen yeni yönetim kurulu üyeleri şu şekilde belirlendi. İsmail Kavuncu, Necmi Öztaş, Vakkas Çimen, Tuncay Güneşhan, Mustafa Pamukçu ve Merdan Kavuncuoğlu Uşak Besnililer Kültür ve Dayanışma Derneği yönetiminde göreve başladılar.