TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, CHP Besni İlçe Başkanlığı binasında gerçekleştirdiği basın toplantısıyla İl Başkanı, İlçe Başkanları parti örgütleriyle birlikte Gölbaşı, Gerger ve Kahta'da gerçekleştirdikleri saha çalışmalarının ardından Besni'de gerçekleştirecekleri saha çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi.

Besni CHP İlçe Parti binasında gerçekleştirilen toplantıya Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet, Şambayat Belediye Başkanı Nejdet Arıcı, CHP Besni İlçe Başkanı Vakkas Acar ve partililer katıldı.
Açılış konuşmasını yapan CHP Besni ilçe Başkanı Vakkas Acar şu ifadelere yer verdi; "Milletvekilimiz Abdurrahman Tutdere başkanlığında Besni merkezimizde esnaf ziyareti yaparak vatandaşlarımızın taleplerini ve sıkıntılarını almak üzere çalışma yapacağız.Pandemi süreci normale döndükten bu yana Besni ilçe örgütü olarak bizlerde o günden bu yana sahadayız. Esnaf ziyaretlerimizi, köy ziyaretlerimizi, çiftçilerimizi, işçilerimizi her alanda ziyaret ederek onların sorunlarını, sıkıntılarını ve taleplerini alıp partimizin politikalarını anlatarak partimizi iktidara taşımak adına elimizden gelen mücadeleyi topyekun yapıyoruz. Bu süreçte hiç yorulmadan hiçbir gün mazeret uydurmadan bu çalışmalarımıza katkı sunan özellikle ilçe yönetici arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. 
BESNİ SON ZAMANLARDA İHMAL EDİLDİ
Besnimizden birkaç problemden bahsetmek istiyorum. Maalesef son zamanlarda Besni hakkına düşen yatırımları alamamış ve Besni neredeyse yok sayılma noktasına getirilmiştir. 
ŞEHİR GİRİŞLERİ 6 - 7 YILDIR YAPILAMADI
Bugün ilçemizin üç tane şehir girişi var üçüde maalesef 6 - 7 yıldır, bütün yollar girişe kadar yapılmış  girişten besniye kadar yerler duruyor buna kimse elini atmıyor. Aynı şekilde bir viyadüğümüz var, dillere destan yani şu hiç birbirine ulaşamayan aşıklar gibi bir türlü bitmek bilmiyor. 6 yıldır bu viyadük temeli atılmış o şekilde kalıyor bununla ilgili de hiçbir gelişme hiçbir şey yoktur. Aynı zamanda Besnimiz çiftçilik ile tarımla geçinen bir ilçe çiftçilerimizin çok büyük sulama sıkıntısı var  sulamada kullandıkları enerji sıkıntısı var, çiftçilerimizi girdilerdeki yükselen maliyet sıkıntısı var. 
BESNİ'DE YEREL YÖNETİM SORUNU YAŞIYORUZ
Aynı zamanda Besni'de yerel yönetim sorunu yaşıyoruz bugün en son meclis toplantısında Cumhuriyet tarihinden bu yana en büyük borçlanma yetkisi AK Parti Belediye Başkanı tarafından alındı. 20.000.000 TL borçlanma yetkisi alan AK Parti belediye başkanı bu beş yılını yediği yetmemiş gibi besninin geleceğini de yemeyi planlıyor buna hep birlikte tepki gösterip dur demeliyiz. Buna bizim meclis üyelerimiz, belediye de bu karara tepkisini koymuştur. Ama azınlık olduğu için sözü geçmemiştir, bu demek değildir ki buna rağmen belediye elini kolunu sallayarak gelecek 20 yılını daha yiyecek. İlçemizde muhtelif cadde ve sokaklarını asfaltlamak adına 20.000.000 milyon TL kredi kullanma talebini mecliste geçiren AK Parti belediyesi bu kredinin ödeme noktasında iller bankasına öyle bir yetki veriyor ki Besni Belediye Başkanı'da bu ilçenin 20 yıl geleceğini çalmaya çalışıyor. Nasıl yapmış bunu kanunda bildiğiniz gibi belediye borçlarının %40’nı fazlası kesilemez diye ibare var ama bizim Belediyemiz bu 20 Milyon TL borçtan dolayı gerekirse Belediyenin tüm gelirleri ile birlikte iller bankasınında yüzde yüzünü kesebilirsiniz diye protokol imzalıyor. Bu ne demektir önümüzdeki yıllarda o belediye ki memurlar maaşını alamayacak demektir, önümüzdeki yıllarda Besni’de yaşayan vatandaş hizmet alamayacak demektir. 
BESNİ'NİN GELECEĞİNİ ÇALMAYA ÇALIŞIYORLAR
Yani Besniye yönetici olarak gelecek olan herkesin elini kolunu bağlayıp bir 20 yılını daha çalmaya kalkışıyorlar. Burada tüm Bes ni halkına seslenmek istiyorum lütfen buna sessiz kalmayın Besni hepimizin biz bu şehirde yaşıyoruz . Birilerinin burada rant elde etmesine izin vermeyelim" dedi.
Daha sonra açıklamalarda bulunan Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ise şu ifadelere yer verdi; “Meclis’in tatile girmesiyse birlikte soluğu Adıyaman’da aldım. İl ve ilçe teşkilatlarımızla birlikte saha çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Gölbaşı’ndan Gerger’e kadar birçok ilçeyi köyleriyle beraber merkezdeki esnaflarıyla beraber gezdik dolaştık. Saha da aralıksız bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalarımız kapsamında Besni ilçemizdeyiz.” ifadelerini kullandı.
BESNİ’NİN AKP İKTİDARI TARAFINDAN İHMAL EDİLMİŞ OLMASINI SÜREKLİ OLARAK GÜNDEME GETİRİYORUZ
Besni’yi ve Besni’nin sorunlarını sürekli olarak mecliste dile getiriyoruz ifadelerini kullanarak Besni’nin sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Tutdere, “Besni’deki kamu yatırımlarının yarım bırakılmış olması, Besni’nin AKP iktidarı tarafından ihmal edilmiş olmasını sürekli olarak gündeme getiriyoruz. Bu yatırımların tamamlanması ve halkımızın hizmetine açılması noktasında gerekli mücadeleyi şimdiye kadar mecliste verdik, meclis açıldığında da aynı şekilde Besni’nin sesi olmaya devam edeceğiz. 
Adıyamanımız gerçekten AK Parti iktidarından çok çekti ve çok şey kaybetti. Adıyaman, çevre illerle mukayese edildiğinde bütün kamu yatırımlarından mahrum bırakıldığını görüyoruz. Sulama projelerinden tutun yol, sağlık ve eğitim gibi alanlarında ciddi bir mağduriyet var. Biz de bunu halkımıza anlatıyoruz. Şu anda vatanlarımız da bunun farkında. Bunun bir tek sebebi var, Türkiye’nin iyi yönetilememesidir” dedi.
BESNİLİLER RAHAT OLSUNLAR, İLK SEÇİMDE TÜRKİYE’Yİ BU KARANLIKTAN KURTARACAĞIZ
Yapılan ziyaretlerin amaçları hakkında da bilgilendirme yapan Tutdere, “Ziyaretlerimizde ki maksadımız bu zor süreçten, pandemi sürecinden büyük bir ekonomik zorluklarla boğuşan esnafımızı, köylümüzü, vatandaşımızı ziyaret etmek. Onların sorunlarını tespit etmek ve bu zor zamanda onlarla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi olarak dayanışma içerisinde olduğumuzu ifade etmek, dayanışma duygularımızı onlarla paylaşmaktır.” İfadelerini kullandı.
Besni programı hakkında detaylı bilgi veren Milletvekili Tutdere, “Programımız esnaf gezisiyle başlayacak daha sonra da köy ve belde ziyaretleriyle bu süreci tamamlayacağız. Biz buradan aldığımız izlenimleri, vatandaşlarımızın bizlere aktardıklarını raporlaştıracağız. Yerelde çözülmesi gerekenleri vali ve kaymakama, bakanlıklarda çözülmesi gereken sorunları da ilgili bakanlıklara ve meclis genel kuruluna taşıyarak mecliste takibini yapacağız. Besnililer rahat olsunlar. Adım adım Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidara yaklaşıyoruz, önümüzdeki ilk seçimde hep beraber Türkiye’yi bu karanlıktan kurtarıp halkın iktidarını hep birlikte kuracağız” şeklinde konuştu.