Adıyaman’ın örfünü, adetlerini, geleneklerini, turistik değerlerini ve yöresel tatlarını tanıtma adına her projeye sonuna kadar destek veren Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’nun bu çabası her kesimden olduğu gibi turizmcilerden büyük destek görüyor.

Göreve geldiği günden bu yana il içinde ve il dışında her türlü tanıtım organizasyonunda Adıyaman’ın değerlerinin tanıtılmasını sağlayan, belediye adına bastırılan materyallerle ilin değerlerini ulusal ve uluslararası platformlara taşıyan, festivallerle ilin yöresel yiyeceklerini dünyaya tattırılmasını sağlayan ve son olarak da ilde ilk beş yıldızlı oteli açmak için girişimlerde bulunan yatırımcıların önündeki bürokratik engelleri kaldırarak, ilin ilk beş yıldızlı otelinin açılmasını sağlayan Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’ya bu gayretlerinden dolayı teşekkür etmek isteyen Türkiye Hilton Garden Inn Genel Müdürü Burak Yağmur, Başkan Kutlu’yu makamında ziyaret etti.

Beraberinde, geçtiğimiz aylarda Adıyaman’da açılışı gerçekleştirilen Hilton Garden Inn’in yatırımcılarından Osman Özdemir ve Adıyaman Satış Müdürü Nagihan Çalık ile birlikte yaptığı ziyarette Başkan Kutlu’ya desteklerinden dolayı teşekkür eden Genel Müdür Yağmur, Adıyaman’ın turizm potansiyelinin oldukça fazla olduğunu dile getirdi. Adıyaman’ın dünyaya tanıtılması için kendilerinin de üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını belirten Yağmur, bu anlamda yerel yönetimlerin desteğinin çok önemli olduğuna da dikkat çekti ve Başkan Kutlu’ya desteklerinden dolayı teşekkür etti.

“ADIYAMAN BELEDİYESİ OLARAK TURİZME ÖNEM VERİYORUZ”

Daha sonra söz alan ve Türkiye Hilton Garden Inn Genel Müdürü Burak Yağmur’u, Hilton Garden Inn’in Adıyaman’daki yatırımcılarından Osman Özdemir’i ve Adıyaman Satış Müdürü Nagihan Çalık’ı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Kutlu, Adıyaman’da turizmin desteklenmesi gerektiğini dile getirerek, “Adıyaman Belediyesi olarak biz turizme önem veriyoruz. Göreve geldikten sonra otel yapmak isteyen tüm turizmcilerimize imarda gerekli kolaylıkları sağladık. Bu çalışmamızdan sonra şehir merkezinde birkaç tane otel inşaatına başlandı ve halen devam ediyor. Adıyaman’da turizmi geliştirmek istiyorsak öncelikle turizmcilere gerekli desteği sağlamamız gerekiyor. Aksi halde mevcut durumda turisti şehrimize getirmek çok zor olur. Bu sorunları bildiğimiz için öncelikle işe yatırımcıların önünü açarak başladık. Daha sonra da ilimizin değerlerini tanıtma işine koyulduk. İnşallah kısa süre içerisinde Adıyaman’ımızın değerlerini ve tatlarını tüm dünya duyacak ve bu değerleri ve tatları görüp, tatmak için buraya gelecek. Bunun için Adıyaman Belediyesi olarak biz elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından turizmciler, Başkan Kutlu’ya teşekkür plaketi takdim etti.