Başkan Turgut; “Besni Fotoğraf ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu olarak dernek binamızın önündeki yeşil alanın hiç bir ticari amaç gütmeyen, İpek Yolu Kalkınma Ajansı ya da başka her hangi bir proje çalışması ile maddi desteğin sağlanacağı, özellikle mahalle sakinlerinin hiç rahatsız olamayacağı, etrafı çevrili olmayan Besni kültür ve sanatını açık havada yaşatan ya da yaşatmayı amaçlayan her yönü ile vatandaşın kullanımına açık bir kültür sanat parkının yapılması buranın çehresini değiştirecektir.

Bu alanda fotoğraf sevdalılarının fotoğraf çekmesini amaçlıyor, her bir fotoğraf meraklısının istekle ve heyecanla fotoğraf çekmek isteyeceği bir mekan özlüyoruz. Ayrıca büyük çoğunluğun ortak tutkusu olan fotoğraf çekmeyi sevdirmek ve yaygınlaştırmak istiyoruz. 
bu kapsamda Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi ve Besni halkı bu projemize destek verir ve proje gerçekleşirse, Yenikent bölgesindeki park alanının yapılanmasına yeni bir anlayış ve düzen geleceğini ve vatandaşlarımızın gerçekten dinlenebileceği leziz bir ortama kavuşacağını düşünüyoruz. Vatandaşın kendi imkanı ile geldiği, yemek yediği, nasıl temiz buldu ise o şekilde temiz bıraktığı bir park kullanım düzeni arzuluyoruz.
Dernek olarak fotoğraf, resim veya başkaca görsellerin sergilendiği küçük ya da çalışmaların yağıştan zarar görmeyeceği bir alan düşünüyoruz. 
Hiç bir paralı ikramın olmadığı, sergi aşamasında sergi sponsor ya da sponsorlarının marifeti çerçevesinde ikramların olduğu bir sergileme organizasyonu hayalimizdeki Besni’yi çağrıştıran, değişik, kullanıma açık motiflerin olduğu bir mekan özlemimizdir. 
Kamuoyunun büyük çoğunluğunun desteklediği bir proje olması için, vatandaşlarımızın bu konuda katkı, destek, görüş ve düşüncelerini bizimle paylaşmalarını rica ediyoruz” dedi.