Programda Besni’nin dününü ve bugününü anlatan Tuğsuz; "Geçmişte göçü durdurduk. Sanayileşmede öncü rol oynadık. Yeni imar sahaları açarak inşaatın önünü açtık. İlçemizde inşaat sektör haline geldi. Erkenek İçme Suyu Projesini hayata geçirdik. Su Gözü ve Kuz Dağı İçme Suyu projesini hayata geçirdik. Besni Küçük Sanayi Sitesinin kooperatifini kurduk. Belediye olarak arsasını temin edip programa aldırdık. Besni Organize Sanayi sitesi kooperatifini kurduk, belediye olarak arsasını tein edip programa aldırdık. Besni Organize Sanayi Bölgesi’nin proje ve uygulamasını gerçekleştirdik. İlçemizin alt yapısında su ve kanalizasyon projelerini hayata geçirdik. 5 bin dönüm alanı imara açtık, 18 uygulaması yaptık. Yenikent’i inşaa ettik. Yeni belediye binası, otogar, hal binası ve muhtelif parklar bizim dönemimizde yapılan yapılardır. Besni Üniversitesine giden yolda yüksekokulun açılışını yaptık. Bu çalışmalar neticesinde zengin bir belediye bırakmıştık. Geçmişte yapmış olduğumuz bu çalışmalarımızın üzerine de koyarak Besni’mizi daha da geliştireceğiz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” dedi.

“BESNİ’DE ÇARPIK YAPILAŞMAYA ‘DUR’ DİYECEĞİZ”

“Besni’de çarpık yapılaşmaya dur” diyeceklerini ifade eden Tuğsuz; "Düzenli kentleşmenin yeniden önünü açacağız. Parklarıyla, yollarıyla, okullarıyla ve sosyo-kültürel alanlarıyla modern, çağdaş, yeni ve yepyeni bir kent ve yaşam alanları oluşturacağız. Tüm bunları yaparken adaletli olmaya özen göstereceğiz. Hak yemeyeceğiz ve hak yedirmeyeceğiz. Toplumun menfaatlerini göz önünde alarak ranta müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“YEŞİL BESNİ PROJESİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

“Yeşil Besni” sloganıyla hareket edeceklerini söyleyen aday adayı Mehmet Nuri Tuğsuz; “Yapacağımız yeşil alan çalışmalarıyla “Yeşil Besni” slogan haline gelecek. İmar planının da yapacağımız revizyon çalışmalarıyla park adedini ve alanını arttırmaya çalışacağız. Halkımızın ailecek vakit geçirebileceği piknik alanları, çocuklarımızın rahatça koşup oynayacağı çocuk parkları oluşturacağız ve tüm bu alanlar halkımıza açık, ücretsiz olacaktır” şeklinde konuştu.

“BELEDİYEYİ VATANDAŞLARIMIZLA BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

 Belediye’nin şeffaf olmasına dikkat edeceklerini belirten Tuğsuz “ Ar-ge proje ekibi ile gençlere, yaşlılara, öğrencilere, sporculara, işçilere, işsizlere, esnaflara, çocuklara ve kadınlara yönelik projeler üretip uygulayacağız. Sosyal alanlara ve kültürel projelere büyük önem vereceğiz. Gençlik merkezleri, sosyal tesisler ve yaşlılar için yaşlılar evi kuracağız.  Dürüst, namuslu, ilkeli, ahkalıklı, hesap sorulabilir ve hesap verilebilir, insanı ve toplumu önceleyen bir belediye başkanlığı ve belediyecilik vaat ediyorum. İnsanımızı hiçbir ayrıma tabi tutmadan kucaklayacağımı, hizmet siyaseti e hizmet belediyeciliği yapacağımı, şahsi çıkarlarımı değil, toplum çıkarlarını gözeteceğimi vaat ediyorum. Bu vaatleri sözde değil, özde ve nefsinde uygulanmış şiddetle ihtiyacı var. Emir alan değil, emir veren lider vasfında bir belediye başkanına ihtiyaç var” dedi. 

"BESNİ'DE ÜNİVERSİTE ARTIK HAYAL DEĞİL"

Dünyanın tek eğitim bayramının Besni’de kutlandığını anımsatan Tuğsuz; “Besni’de üniversite temellerini yıllar öncesinden attık. Eğitim Besni için önemli. Bizde önem veriyoruz. Dünya’da tek Eğitim Bayramı Besni’de kutlanmaktadır. Bu açıdan Besni halkı da bizlerde eğitimi önemsiyoruz. Belediye başkanlığı yaptığım yıllarda meslek yüksekokulun kuruluşu yapıldı. Şimdi bir fakülte kuruldu. Sayın Erdemoğlu Ailesine minnet borçluyuz. Artık üniversite ise hayal değil. Besni’ye üniversiteyi şimdilerde daha çok dillendirebiliriz” dedi.