Ziyaretlerin ardından açıklama yapan Tuğsuz, engellilerin her zaman yanlarında olduklarını söyleyerek; "
Engeller konusunda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük bir atılımı olmuştur. Hem yasal yönden, hem de toplum için göz önüne getirme anlamında engelli vatandaşlarımıza her zaman değer vermiştir. Hatta engelli vatandaşlarımızın milletvekili olması için de bir çalışma yapmıştır.
Besni’de engelli arkadaşlarımız için kaldırımlar başta olmak üzere yollar, parklar ve sosyal alanlar ile ilgili ufak tefek işler dışında bu konuda bir adım atmış değil.
Engelli vatandaşlarımız için ne yapılacaksa dernek başkanlarımız ile ortak hareket ederek problem ve sorunları çözmek için elimizden geleni yaparız.
Geriye doğru dönüp bakarsak Türkiye’de engelli vatandaşlarımız ile ilgili zihniyet değişikliği çok oldu. Artık bu konuya ilçeler ve beldeler de dahil belediyelerin yaklaşması lazım.
Bizim de engelli vatandaşlarımız ile ilgili projelerimiz var. Engelsiz yaşam parkı projemizi hayata geçirerek, engellilerimizin sosyal yaşamlarındaki engelleri ortadan kaldıracağız. Cadde ve sokaklara engelli yürüyüş yolu yapacağız ve ayrıca istihdamda engellilerimize öncelik vereceğiz" dedi.