Türk Silahlı Kuvvetleri arasında var olan gönül köprüsünün güçlendirilmesi amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın Besni’de oluşturduğu Fahri Tanıtım Kurulu Temsilciliğine atanan Ali Erdoğan,  Mehmet Erdoğan ve kurul üyeleri ile birlikte Vali
Nurullah Naci Kalkancı’yı makamında ziyaret etti.

Türkiye genelinde illerde Valilerin, ilçelerde Kaymakamların Onursal Başkanlıklarında gönüllülük esasına göre teşkil edilmiş Fahri Tanıtım Kurulları kendi bölgelerinde Vakfın tanıtımına katkı sağlıyor.

Ziyarette Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın Besni’de Fahri Tanıtım Kurulu oluşturduğunu ifade eden Ali Erdoğan, Vakfın çalışmaları ve projeleri hakkında Vali Nurullah Naci Kalkancı’ya bilgi verdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Besni Fahri Tanıtım Kurulu Temsilcisi Ali Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’nın Besni’de Fahri Tanıtım Kurulu oluşturulduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Bizler TSK Güçlendirme Vakfı’nın Fahri Tanıtım Kurulu Üyeleriyiz. Birinci cihan harbinde büyük babamın Besni Askerlik Şubesi görevi, Babamın 1938 dersim harbinde kurşunlara hedef olması, çocukluğumda ikinci cihan harbi, 1950 sonrası Kore Harbi, 1964-1974 Kıbrıs Barış Harekâtında birer ibret alarak bu zamana kadar olduğu gibi bu temsilcilikte de bizlere verilen görevi severek yapmaktayız. Nihayetinde Kara, Deniz, Hava Kuvvetlerinin birleşimi ile tıpkı geçmişte, KIZILAY kurulurken aralarında devlet erkânının da bulunduğu gibi Vakfın 1987 yılında kanunla kurulmuş olması, Devlet Başkanının Onursal Başkanı olduğu gibi Milli Savunma Bakanı ve Genelkurmay İkinci Başkanında temsilciler arasında olması, illerde Valilerimiz ilçelerde Kaymakamlarımızda kurulmuş olan temsilciklerin onursal başkanıdır. Vakıf çalışmalarımız arasında ilçemizde çeşitli nedenlerle bağışlar toplanmış ve vakfın hesabına yatırılmıştır. Vakfın Genel Müdürlüğü Mersin Bölge Sorumlusu eliyle Besni’ye 1 altın, 5 gümüş ve 1 Bronz Madalya Çanakkale zaferi yıl dönümünde sayın emekli Albayımız Faik Karadeniz tarafından takdim edilmiştir. Daha öncede, bir hanımefendi babasından kendine miras kalan 209 dönümlük arazisini Türk Silahlı Kuvvetlerine bağışlamıştı. Bugün bizleri kabul eden Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Adıyaman Fahri Tanıtım Kurulu Onursal Başkanı Vali Nurullah Naci Kalkancı ise, Vakfın Besni Fahri Tanıtım Kurulu Üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Türk Silahlı Kuvvetleri arasında kurulu olan gönül köprüsünü Vakıf hizmetleriyle sürdürmeyi misyon edinerek ülke genelinde faaliyetini sürdüren Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Besni Fahri Tanıtım Kuruluna çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.