Besni Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe İlçe Kaymakamı Gürkan Demirkale, Besni Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kuyucak, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Öztürk, Besni İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Binbaşı Mesut Sönmez, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Ahmet Özkurt yaptı. Öztürk konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Karayollarında can ve mal güvenliğinin sağlanması, insanların bireysel ve toplumsal duyarlılığını arttırarak, trafik bilincinin oluşturulması ve geliştirilmesi amacıyla, tüm dünyada her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü "Karayolu Trafik Güvenliği Günü", bu günü takip eden hafta ise "Karayolları Trafik Güvenliği Haftası" olarak kutlanmaktadır.

Dünya sağlık örgütünün raporlarına göre dünyada 15-19 yaş gurubundaki gençlerin ölüm nedenleri arasında birinci sırada,  10-14 ve 20-24 yaş gruplarında ise 2. sırada olan trafik kazaları,  Sağlık Bakanlığı verilerine göre ise ülkemizde bilinen tüm ölüm nedenleri arasında 3. sırada bulunmakta. Ortalama her yıl 11.001 civarında insanımızı ve 14-15 milyar TL. Tutarındaki reel milli servetimizi; kaybetmemize ve 200.000'e yakın insanımızın yaralanıp sakatlanmasına nede olan ülkemizin en önemli ve değişmez sorunları arasında daima yer alan trafik kazalarının asgari seviyeye indirilebilmesi amacıyla topyekûn bir trafik seferberliği başlatılmasına ihtiyaç vardır. İlçe genelindeki kazalar incelendiğinde önemli bir bölümünün sürücü yaya kusurlarından kaynaklandığı görülmektedir. Her ne kadar alt yapıdan kaynaklanan sorunlardan bahsetmek mümkün olsa da meydana gelen kazaların insan faktöründen kaynaklandığı inkar edilemez bir gerçektir.

Özellikle eğitim ve denetimlerin yoğun bir şekilde devam ettiği ilçemiz genelinde 2011 yılında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yürütülen "Ailemin ve Ülkemin Trafik Polisiyim" projesi dahilinde ilçe merkezinde bulunan tüm okulların 1.2.3. sınıfı öğrencilerinden oluşan 1.750 öğrenciye "Trafik Güvenliği ve İlkyardım eğitimi" verilmiştir.

Ayrıca 2011 yılı sonu itibari ile Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliğimize kayıtlı toplam 7.486 aracın en az 1 defa denetlenmesi hedeflenmiş ve yılsonunda 7.835 araç denetlenerek bu hedefe ulaşılmıştır. Trafik kazalarının en alt seviyeye düşürülmesi ve hiçbir vatandaşımızın hayatını kaybetmemesi amacına yönelik çalışmalarımız sistemli olarak devam etmektedir.

Vatandaşlarımızdan, karayolunu kullanırken trafik kurallarına mutlaka uymalarını, aşırı hız yapmamalarını, kendi can güvenlikleri için emniyet kemerlerini takmalarını, alkollü iken araç kullanmamalarını, hatalı sollama yapmamalarını, yoldan geçen yayaların haklarına saygı göstermelerini, trafik görevlilerinin ikazlarına uymalarını, kurallara uymayanların ücretsiz olan 155 ve 156 numaralı telefonlara bildirerek duyarlı olmalarını bekliyorum” dedi.

Özkurt’un konuşmasının ardından okul öğrencilerinden Ayşe Yalçın “Trafik” konulu şiiri okudu. Okul öğrencilerinden Emre Salık ve Hasan Emre Yalçın “Şoför Atışması” skeci sundular. Trafik İşaretleri isimli canlandırmanın ardından, “Güvenli Seyahat İçin Uyulması Gereken Kurallar” isimli yazı okundu. “Trafik Kolbastı” oyunu gösterime sunuldu. Rap şarkıları, video gösterimleri ile devam eden program okul öğrencilerinden Cansu İlhan tarafından okunan ve etkinliğe katılan tüm öğrencilerin tekrarladığı “Trafik Andı” ile son buldu.