Türkiye’de artan terör olaylarına karşı, sivil toplum örgütleri, kurum amirleri, muhtarlar ve her yaştan vatandaşın katıldığı yaklaşık 1500 kişilik bir grup Türk Bayrakları ile “Teröre Tepki” amacıyla miting düzenledi.

 Adıyaman Merkez’in yanı sıra ilçede faaliyet gösteren tüm sivil toplu örgütlerinin destek verdiği miting Erdemolu Parkı önünde düzenlendi. Vatandaşlar ve gençler dev bayraklarla destek verdiği mitingde “Türk Kürt Kardeştir, PKK kalleştir, Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Polise, askere uzanan eller kırılsın" sloganları atıldı, tekbir getirildi.

Besni’deki esnaflar dükkanlarına, vatandaşlar evlerine ve hatta özel bir vinç firması dev Türk Bayrağını vincin tepesine asarak desteğini gösterdi. Miting öncesi Besni Ülkü Ocakları tarafından esnafara Türk Bayrağı dağıtılarak mitinge davet edildi.

Birlik ve beraberlik çağrısının yapıldığı mitingde, “Terör Akıttığı Kanda Boğulacaktır” mesajı verildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından basın açıklamasına geçildi.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Şemsettin Ağar tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi, “Son günlerde artan hain terör olayları nedeniyle tüm halkımız derin bir üzüntü içindedir. Hemen her gün şehit haberleri gelirken, eli kanlı terör örgütü gerçek yüzünü bir kez daha göstermiş, hain saldırılarını sürdürmektedir. Bir taraftan mayın tuzaklarıyla Mehmetçiklerimizi ve polislerimizi şehit eden caniler, diğer taraftan bir iç savaş çıkarma provaları yapmaktadırlar. İnanıyoruz ki; bu vahşi eylemleri gerçekleştiren caniler, akıttıkları kanda boğulacaklardır.

Öncelikle terörü, teröristi, destekçilerini ve milletimizin yaşama hakkı gasp edilirken, seyirci kalanları nefretle lanetliyoruz. Terör örgütü ve onun destekçisi olan dış ve iç odaklar iyi bilmelidir ki, ülkemizi bölmeye, bizi bize düşman etmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.

Bu devlet, bizim en değerli varlığımızdır ve devlete sahip çıkmak da her Türk vatandaşının asli görevidir. Ancak öfkemiz ve acımız gözlerimizi kör etmemeli, bin yıllık kardeşliğimize de gölge düşmemelidir. Terörle mücadele, kararlı ve etkili olmalıdır. Suçlu cezasını çekmeli, yaptığının karşılığını almalı ve belasını mutlaka bulmalıdır. Bu süreçte Türkü ile Kürdü ile Lazı, Çerkezi ile bu milletin birlik ve beraberlik içinde teröre karşı dimdik durduğunu, dost düşman herkes görmelidir.

Gün; yaşadığımız acı ve öfke ile sağduyumuzu kaybetme değil; gün birlik, beraberlik ve soğukkanlılıkla terörün kökünü kazıyacak adımları atma günüdür. Türk milleti büyük bir millettir. Büyüklüğümüzü vakur duruşumuzla, olaylara gerçekçi yaklaşımımızla göstereceğiz.

Son günlerde düzenlenen şehitlerimize saygı mitinglerinde milli bir uyanış baş vermiştir. Ajan provokatörlerin yaptıklarını vatanseverlere mal ederek, bu millî uyanışı kirletmeye çalışan, adeta milleti uyumaya davet eden açıklamalara şahit olmaktayız.

Bugüne kadar Türk Milleti diye bir derdi hiç olmamış, bir takım müptezeller, kiralık kalemler, sözde aydınlar ve uzaktan kumandalı sivil toplum kuruluşları, gösterilen milli hassasiyeti köreltmek için el birliği ile gayret göstermektedir. Bu satılık zevat bilmelidir ki, bizim gibi vatanseverlerin tepkisi teröredir, PKK denilen illetedir, milletin istikbalini tehlikeye atanlaradır. Her kim ki, mütedeyyin, vatansever Kürt kardeşlerimizle, PKK'yı özdeşleştiriyorsa bizden değildir.

Biz, Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Sünni alevi ayrımı yapmaksızın Anadolu coğrafyasında yaşayan her bir vatandaşımızı kıymetli ve vazgeçilmez olarak görüyoruz ve bu anlayışımız asla değişmeyecektir.

Tepkilerimiz devam edecek ve kimse Milli hassasiyetlerimizi köreltemeyecektir. Herkes şunu iyi bilmelidir ki, PKK illeti, Büyük Ermenistan hayali kuran Asala'nın, emperyalist ülkelerin projesidir. Bu projeyi kurgulayanlar Türk'e de, Kürt'e de düşmandır.

Bu gerçeği her Türk her Kürt beynine nakşetmelidir. Bizi hiç bir güç düşman yapamayacaktır. Şundan eminiz ki; milletimizin doğru yerde ve doğru zamanda göstereceği tepki ve ortaya koyacağı dayanışma; sivil vatandaşlarımıza ve askerimize pusu kuran hainlerin planlarının başlarına geçmesine yetecektir.

Bu vesile ile terörle mücadelede sonuç almana kadar kesin kararlı olmanın gerekliliğini vurgularken, saldırılarını katliama dönüştürecek kadar gözünü kan bürümüş vatan hainlerini nefretle lanetleyip, saldırılarda hayatını kaybeden bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yüce milletimize sabır ve metanet dileğiyle diyoruz ki;

VATAN SAĞ OLSUN

Kalmayacak kanı yerde şehidin

Bir değil bin kere vatan sağ olsun

Düşse de balası derde şehidin

Bir değil bin kere vatan sağ olsun

Dualar bayrağı tutanlar için

Toprakta kefensiz yatanlar için

Lanetim, vatanı satanlar için

Bir değil bin kere vatan sağ olsun

Hainin kurşunu cana sıkılmış

Türk'ün damarında kana sıkılmış

Ha gardaşım ha da bana sıkılmış

Bir değil bin kere vatan sağ olsun

Derviş'im kanıyor yürekte yaram

Yükselir feryadım göklerde naram

İntikam almazsam yaşamak haram

Bir değil bin kere vatan sağ olsun

Miting atılan sloganlar eşliğinde olaysız bir şekilde sona erdi.