Terör örgütünün kanunsuz gösteri ve eylemlerini organize eden, sosyal paylaşım sitelerinde övücü, özendirici paylaşımlarda bulunan, Cumhurbaşkanına, kamu kurumlarına ve güvenlik güçlerine hakaret eden örgüt mensuplarına yönelik 7 ilde yapılan operasyonlarda 13 kişi yakalandı.

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Terör örgütünün kanunsuz gösteri ve eylemlerini organize eden, sosyal paylaşım sitelerinde övücü, özendirici paylaşımlarda bulunan, Sayın Cumhurbaşkanımıza, kamu kurumlarına ve güvenlik güçlerine hakaret eden örgüt mensuplarına yönelik Gaziantep Merkezli, Adıyaman, Adana, Bursa, Bingöl, Diyarbakır ve Şırnak İllerini de kapsayan 7 ayrı İlde yapılan operasyonlarda 13 şahıs yakalanmıştır. Yapılan Aramalarda, Çok sayıda Laptop bilgisayar, harddisk, flash bellek, hafıza kartı, cep telefonu vb. dijital veri depolayıcıları, 7 adet sprey boya ve 1 paket içerisinde çok sayıda plastik eldiven, PKK/KCK terör örgütü içerikli çok sayıda kitap, dergi, poster, afiş, rozet, bileklik vb. örgütsel dokümanlar ile PDY/FETÖ terör örgütü liderine ait 2 adet kitap ele geçirilmiştir. Sosyal paylaşım sitelerinde PKK/KCK terör örgütü yanlısı asılsız haberler yapan, kamu kurum ve kuruluşlarına ait asılsız suçlamalarda bulunan bir basın mensubu yakalanmıştır. 15 Şubat 1999 tarihinin terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın yakalanmasının yıl dönümü olmasını bahane eden örgüte müzahir şahıslar tarafından Gaziantep İl Merkezinde gerçekleştirilen kanunsuz gösteri ve şiddet eylemlerine katılan bir örgüt mensubu yakalanmıştır.

Yakalanan toplam 15 şahıstan 14’ü çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanmış, 1 şahıs Adli Kontrol Kararı ile serbest bırakılmıştır” denildi.