İlçe Hıfzıssıhha kurulunun almış olduğu kararlar şu şekilde;

1- Vatandaşların yoğun olduğu Atatürk Caddesini (ana cadde) araç ve yaya trafiğine 1 hafta süre ile kapatılmasına ancak istisna durumlarda vatandaşların caddeye kolluk kuvvetlerinden izin alarak girmesine karar verilmiştir.

2-  Besni'ye giriş ve çıkışları 1 hafta boyunca kontrol altına alınmasına karar verildi. Besni'ye köylerden gelenler ancak acil bir sağlık sorunu varsa veya izin komisyonlarından izinli olan kişiler Besni'ye giriş yapabilecek ve bu şekilde hareketlilik engellenecek.

3-  Maske kullanmadan sokağa çıkan, sosyal mesafe kuralına uymayan ve 20 yaş altı ve 65 yaş üzeri vatandaşlara hıfzıssıhha kurallarına uymamaktan idari para cezası kesilmesine karar verildi.

Hıfzıssıhha kurulunun aldığı kararlar doğrultusunda açık olacak ve hizmet vermeye devam edecek kurumlar ve işletmeler ise şu şekilde;

Bankalar, PTT, Eczaneler, Fırınlar, kasaplar, marketler, zirai ilaç bayileri, tarımsal faaliyette bulunan işletmeler, sulama faaliyetinde bulunan işletmeler, veteriner klinikleri, küçük sanayi sitesi ve organize sanayi bölgesi açık olup bunun dışında kalan işletmelerin 1 hafta süre ile geçici olarak kapatılmasına karar verildi.

Maskesiz sokağa çıkanlara, sosyal mesafe kuralına ve Hıfzıssıhha kurallarına uymayanlara 3.150 TL idari para cezası uygulanıyor.