Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, ulusal kalkınma plan, program ve stratejilerinde öngörülen ilke ve hedefler ile Türkiye’nin AB’ye katılım öncesi dönemdeki öncelikleri dikkate alarak, sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak ve işletmeleri AB standartlarına yükseltmek amacıyla Adıyaman’da da destek ofisi açmaya hazırlanıyor.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç Adıyaman’a gelerek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan’la birlikte Vali Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret ederek, Adıyaman’da kurulacak olan TKDK ofisi ile ilgili görüş alışverişinde bulundular.

Vali Mahmut Demirtaş, Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakları da kapsayacak şekilde kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetleri gerçekleştirmek amacıyla Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından Adıyaman’da da destek ofisinin açılacağını açıkladı.

Türkiye ekonomisine ciddi katkı sağlayacak verimli topraklara sahip olduğunu belirten Vali Mahmut Demirtaş, “Adıyaman'ın sosyo-ekonomik kalkınma lokomotifi tarım ve hayvancılıktır. Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Komisyonu arasında imzalanan sektörel anlaşma gereğince ülkemiz IPARD fonlarını 2020 yılına kadar kullanmaya devam edecektir. TKDK Bürosunun açılmasıyla ilimizde tarım sektörünün gelişmesi ve kırsal kesimdeki insanımızın refah düzeyinin yükseltilmesine önemli katkılar sağlayacaktır. Önemli tarımsal yatırımlara öncülük edecek Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu irtibat ve çalışma bürosunun ilimizde açılması için Valiliğimizce çalışmalar başlatılmış olup, kalıcı idari yerleşim gerçekleşinceye kadar bu kurumun faaliyetleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzce yürütülecektir. Önümüzdeki günlerde açılacak olan TKDK ofisinin ilimize hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum”dedi.