İstiklal Marşımız milletimizin; özgürlük ve bağımsızlığı uğrunda, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakârlıkla verdiği kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir.

Aziz milletimizin cesaret, kahramanlık ve eşsiz mücadele azmi vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un veciz dizeleriyle tarihe not düşülmüş ve ölümsüzleşmiştir. 
Milletimizin vatan sevgisi, hürriyet ve bağımsızlık karakterinin en zorlu mücadelesini verdiği Kurtuluş Savaşının kazanıldığı şartların tarif ve yerini bulduğu İstiklal Marşı’nın TBMM tarafından kabulünün yıl dönümünü idrak etmenin haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz.
Tarih boyunca sayısız destanlar yazmış olan kahraman milletimizin, vatanımızın bağımsızlık ve hürriyeti için göstermiş olduğu büyük fedakârlığın timsali olan İstiklal Marşı, Türk milletinin vicdanının ortak sesidir.
Bu duygu ve düşünceler ile İstiklal Marşımızın kabulünün 100’üncü yıl dönümünde Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anıyor, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan ve özgürlük uğruna destanlara imza atan bütün kahramanlarımıza, şehitlerimize ve gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.