Besni Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer, çiftçilerinin sorunlarının çözümü noktasında Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan Adıyamanlı çiftçilere sahip çıkmasını beklediklerini söyledi.

Çiftçilerin tarımsal sulamada kullandığı enerji bedelinin aylık ödemeleri noktasında sıkıntılar yaşadığını söyleyen Besni Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer; "Adıyaman çiftçilerimizin tarımsal sulamada kullandığı enerji bedeli için ödeme faturaları ilgili firma tarafından aylık olarak düzenlenmektedir. Ancak üreticimizin ürettiği ürünler en az 4 ayda yetişiyor. Ödeme faturaları aylık olarak düzenlendiği için çiftçimiz ödemelerini yapmakta sıkıntılar yaşamaktadır. Talebimiz ödeme faturaları aylık olarak okunsun, ancak ödeme faturaları hasada göre 7 ve 10. ayın 30'una göre düzenlensin.

BU DESTEK POLİTİKASI İLE ÇEVRE İLLERİMİZLE BİLE REKABET EDEMEZ DURUMDAYIZ

Ayrıca çevre illerimizde uygulanan %55'lik tarımsal sulamada kullanılan enerji desteğinin ilimiz çiftçilerine de verilmesini talep ediyoruz.

Bizler Adıyaman çiftçileri olarak çevre illere verilen enerji desteğine karşı değiliz. Ancak aynı ürünü üretiyoruz. Hükümetimizin uyguladığı destek politikası ile yabancı ülke çiftçisiyle rekabet edelim derken, çevre illerimiz ile bile rekabet edemez durumdayız. Çünkü üreticimizin en büyük üretim maliyeti enerjidir.

%55'LİK ENERJİ DESTEĞİNİ ADIYAMAN HAKETMİYOR MU?

1.7.2019 tarihi itibari ile %15'lik enerji zammı, daha önce yapılan %30'luk zam ile beraber toplamda %45 zam yapılmış oldu. Enerji ve Tarım Bakanlığı tarafından çevremizde bulunan komşu illerimize %55 enerji desteği verilirken, kurmuş olduğu sulama tesislerinin tamamını kendi cebinden karşılayan Adıyaman üreticisine haksızlık olmuyor mu? Bu uygulama Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olmuyor mu?

BU HAKSIZ UYGULAMAYA SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN BAŞKANIMIZIN MÜSAADE ETMEYECEĞİNE İNANCIMIZ TAMDIR

Adıyaman çiftçileri olarak Tarım Bakanlığının yaptığı bu haksız uygulamaya Sayın Başkanımızın müsaade etmeyeceğine inancımız tamdır. Çevre illere verilen enerji desteğinin ilimiz çiftçisine verilmesi hususunda Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başkanımızın mağdur olan Adıyaman çiftçisinin sorunlarının çözümü için ilgili Bakanlığa gerekli talimatı vereceğine inancımız tamdır" dedi.