Konu ile ilgili açıklamada bulunan AK Parti Besni İlçe Başkanı İsmail Sümer; “Göreve geldiğimiz günden beri ilçemizin sorunlarını tespit ederek bir bir çözümleme gayreti içerisindeyiz.

Özellikle ilçemizde büyük bir sorun haline gelen yollarımızla ilgili bir takım girişim ve ziyaretlerde bulunmuştuk.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na sorunlarımızı bizzat iletmiştik. Sayın Bakanımızın talimatları sonrası Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdür Yardımcısı Ramazan Sis ve teknik ekibi Besni’ye gelerek incelemelerde bulunmuşlardı. Bu incelemelerin ardından Besni-Adıyaman karayolu Besni girişi ile Besni- Burunçayır arası yolda çalışmalar hızlanırken bir yandan da viyadük çalışmaları devam ediyor.

Karayolları bölge müdürümüz hafta sonu verdiği müjde ile Besni-Üçgöz-Beşyol yolunda çalışmaların önümüzdeki hafta başlayacağını ifade etti.

İlçemizin bu önemli sorununa göstermiş oldukları ilgi alaka nedeniyle, Başta Sayın Bakanımız Adil Karaismailoğlu olmak üzere Adıyaman Valimiz Sayın Mahmut Çuhadar’a, GMDK Başkanımız Sayın Ahmet Aydın ve Adıyaman Milletvekillerimize, İlçe Kaymakamımız Sayın Nazlı Demir’e, Karayolları Genel Müdürümüz Sayın Abdulkadir Uraloğlu’na Karayolları 8. Böge Müdürümüz Sayın Ökkeş Ceylan’a   ve bugün burada incelemelerde bulunan, Karayolları Elazığ 8.Bolge Müdür Yardımcısı Ramazan Sis ve teknik ekibine, Adıyaman Karayolları 87. Şube Şefi Emrullah Metin’e  teşekkür ediyorum, “dedi

HASTANEMİZ C ROL GRUBUNDAN B ROL GRUBUNA YÜKSELMESİNİN SEMERELERİNİ ALMAYA BAŞLADIK

C Grubundan B Rol Grubuna yükselen hastanemiz, Tut, Gölbaşı ve Araban’dan hasta kabul eder hale gelmiştir. Poliklinik ve yatan hasta sayılarımız ikiye katlamış durumda. Son olarak MR cihazının gelecek olması sebebiyle bu sayı daha da artacaktır.

MR CİHAZI HASTANEMİZİN KALİTESİNİ DAHA DA YÜKSELTECEK

Hastanemize MR cihazının gelecek olması hastanemizin kalitesini artırarak hastalarımızın tedavisi için de hayati önem taşımaktadır.

OSB ALANI 3500 DÖNÜM GENİŞLİYOR

Besni Organize Sanayi Bölgesi’ne yeni yatırımcılar kazandırmak adına çalışmalar yapıldığını belirten başkan Sümer; "Besni Organize sanayi bölgemizin 6. Bölge teşvik kapsamına alınmasının ardından yatırımcıların yoğun ilgisi olmaya başladı. Bu talebi karşılamak adına ilçe kaymakamımız Nazlı Demir’in yoğun çabaları, ilimiz milletvekili Ahmet Aydın'ın bakanlık düzeyindeki girişimleri neticesinde 3500 dönüm hazine arazinin mevcut alana ilave edilmesi için tahsis edildi. Organize sanayi bölgemize, ilçemize ve ilimize hayırlara vesile olsun" dedi.

İSTİHDAM SAYISI ARTACAK

Mevcut alana 3500 dönüm ilave edilmesi ve yeni yatırımcıların ilçemize gelmesiyle birlikte bir çok vatandaşımıza ekmek kapısı açılacak, iş imkânı sağlanmış olacak. Bu vesileyle ilçemizle ilgili her konuda yanımızda olan ilimiz milletvekillerine, ilimiz valisine ve ilçe kaymakamımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

OSB’de TRAFO SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Besni Organize Sanayi Bölgemizin elektrik ihtiyacını karşılayacak OSB Trafo Merkezi Yapım İşi ihaleye çıkmıştır. Trafo Merkezinin yapılmasıyla birlikte, mevcut yatırımcılarımızın maliyetleri düşecek ve elektrik iletim hatlarından kaynaklı sıkıntılar giderilmiş olacaktır. 6. Bölge Teşvik kapsamına alınmamızın ardından trafo merkezinin kurulacak olması ve 3500 dönümlük alanın OSB’ye dahil edilmesiyle birlikte yeni yatırımcılar için de daha cazip hale gelmiş olacak ve Kadim Besni’miz bir sanayi ilçesi olacaktır.

Trafo Merkezinin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen başta Sayın Valimiz Mahmut Çuhadar ve Milletvekilimiz Ahmet Aydın, yakınen ilgilenerek birebir takibini sağlayan kıymetli Kaymakamımız Nazlı Demir Hanımefendi olmak üzere, tüm milletvekillerimize, ayrıca trafo merkezinin kurulması konusunu gündeme getiren ve bizlerle birlikte takibini yapan Merinos A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu ve Erdmoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu'na ilçem adına sonsuz teşekkür ediyor, ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.