Sugözü Mesire Alanı hizmete gireli henüz bir yıl olmuşken proje kapsamında yer alan engelli tuvaletleri, mescitleri, çeşmeler, banklar, mangallıklar, köprü, şelale, çöp kovaları, çocuk oyun grubu, otopark kirli ve yapısı ile ziyaretçilerden büyük tepki aldı.

Mesire alanında yapılan her çalışmanın henüz bir yıl geçmeden bu kadar hızlı bir şekilde işlevsiz hale gelmesi buraya zaman geçirmeye gelen turistlerin tepkisini çekerken doğal güzelliği ile il dışından da turist ağırlayan alanın bu şekilde görülmesi ilçenin imajını da yerle bir etti.

Çeşitli illerden Besni’ye gelen ve yaz aylarının sıcaklığını üzerinden atmak isteyen turistler geldikleri Besni Sugözü Mesire Alanı’nda karşılaştıkları manzara karşısında şok geçirirken doğa harikası bir yerin bu kadar kısa sürede bir dakika bile durulamayacak halde olmasının ilçeye ve doğaya büyük zarar verdiğini vurgularken, şelalede bulunan çöpler, olmayan çöp konteynerleri, oturma alanlarının kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

Vatandaşlar ise tesisin sadece bir yılda bu hale gelmesinde Besni Belediye’sinin ihmalkarlığının olduğunu içler acısı bu durumun bir denetim ve kontrol mekanizmasının olmayışından kaynaklandığını ifade ettiler.

Vatandaşlar yetkililere çağrıda bulunarak Sugözü Mesire Alanı’nın bir an önce kurtarılması ve turizme kazandırılması gerektiğini ifade ettiler.