Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre; "Son 20 Yılın En Şiddetli Kar Yağışıyla Karşı Karşıyayız"

Besni'de dün geceden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Şehir merkezi kar yağışının ardından beyaza büründü.

Besni Belediyesi Mustafa Oruçoğlu Şire Pazarı'nın çatısı yoğun kar yağışı nedeniyle çöktü. Ayrıca kar ağırlığına dayanamayan ağaçlar araçların üzerine devrildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçenin bazı yerlerinde elektrik kesintileri yaşandı. Diğer yandan Besni'ye bağlı köy yollarının çoğu ulaşıma kapandı.

Besni Belediyesi ekipleri belediyeye ait iş makineleri ile Şire Pazarı'nda çöken çatıları yere indirerek enkazı kaldırma çalışmalarını sürdürüyor. Maddi hasarın meydana geldiği olayın gece meydana gelmesi büyük bir faciayı önledi. Olayın maddi boyutunun ise yüksek olduğu, ancak can kaybının olmadığı öğrenildi.

Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre ve Belediye Başkan Yardımcısı Memet Kasap, Şire Pazarına gelerek incelemelerde bulundu.  

Yoğun kar yağışının ardından Adıyaman, Gaziantep ve Gölbaşı yolları kapandı. Bir çok araç yolda mahsur kaldı. Belediye ekipleri tarafından yollar açılarak araçlar çekildi. İlçede ana yolu açan Belediye ekipleri mahallelerde de yol açma çalışmalarını sürdürüyor.  

Ayrıca yoğun kar yağışının ardından ulaşıma kapanan köy yollarında Besni Özel İdare Müdürlüğü ekipleri, gece saatlerinde ulaşıma kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

BESNİ BELEDİYE BAŞKANI EYYUP MEHMET EMRE; "SON 20 YILIN EN ŞİDDETLİ KAR YAĞIŞIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Besni'nin yoğun kar yağışıyla karşı karşıya kaldığını söyleyen Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre; "Öncelikle ilçemize geçmiş olsun diyorum. Dün geceden beri son 20 yılın en şiddetli kar yağışıyla karşı karşıyayız. Ekiplerimizle birlikte Belediye olarak kar yağışının başladığı dakikadan bu yana ana artellerimizi hiç bir zaman kapalı bırakmayarak ciddi anlamda bir çalışma ortaya koyduk. Ben buradan belediye ekiplerimize ve ilgili müdürlerimize teşekkür ediyorum.

ŞİRE PAZARIMIZIN ÇATISI YOĞUN KAR YAĞIŞINDAN DOLAYI ÇÖKTÜ

Sabahın erken saatleriyle birlikte 15 tane iş makinelerimizle bütün mahallelerimizin yollarını açmaya başladık. Kar yağışının bu kadar şiddetli olacağını beklemiyorduk. Dolayısıyla ilçemizde ciddi anlamda sıkıntılar yaşandı. Özellikle Besni Belediyesi Mustafa Oruçoğlu Şire Pazarımızın çatısı yoğun kar yağışından dolayı çöktü. Allah'a hamd olsun gece yaşanan bu olaydan dolayı herhangi bir yaralanma ve can kaybı oluşmadı. Sadece maddi hasarla bunu atlatmış olduk. Şire pazarımızda yıkılan çatıyı da en kısa sürede yenisini ve sağlamını yapıp ilçemiz halkının ve orada bulunan esnaflarımızın hizmetine tekrar sunacağız. Vatandaşlarımızın hepsine geçmiş olsun diyorum.

AĞAÇLARIN DEVRİLMESİNDEN DOLAYI ARAÇLARDA MADDİ HASARLAR MEYDANA GELDİ

Ayrıca ilçemiz genelinde ağaçlarda hasarlar oluştu. ağaçların devrilmesinden dolayı araçlarda maddi hasarlar meydana geldi. Maddi hasarlar her zaman telafi edilebilir. Yaralanma ve can kaybının olmamasından dolayı Cenab-ı Allah'a şükrediyoruz. İnşallah en kısa sürede yaralarımızı sararak tekrar ilçemizi en güzel durumlara kavuşturacağız.

ADIYAMAN, GÖLBAŞI VE GAZİANTEP İSTİKAMETİMİZ ULAŞIMA KAPANDI

Ciddi bir kar yağışıyla karşı karşıya kaldık. Dün gece Adıyaman, Gölbaşı ve Gaziantep istikametimiz ulaşıma kapandı. Buralarda bir çok araç mahsur kaldı. Belediye ekiplerimizin yoğun gayreti neticesinde mahsur kalan araçları kurtardık. Hatta karayollarının yol yapım aracı da Gaziantep istikametinde yol açma çalışması yaparken, şarampole yuvarlandı. Ekiplerimiz karayollarının aracını da çekerek kurtardı.

YOĞUN KAR YAĞIŞINDAN DOLAYI ELEKTRİK VE SU KESİNTİLERİ YAŞAMAKTAYIZ

İlçe genelinde yoğun kar yağışının etkisiyle ciddi elektrik kesintileri yaşamaktayız. Şuanda bir kaç mahallemize elektrik verilememekte. Elektrikten kaynaklı içme suyumuzda da kesinti söz konusu. Şuanda gerek Akedaş'ın ekipleri, gerek belediyemizin ekipleri Sugözü mevkiinde karla kapanan yolu açarak yeniden elektriği bağlamak için yoğun gayret göstermekteler. İnşallah en kısa zamanda elektrik, su ve diğer sorunların çözüleceğini düşünüyorum. Belediye olarak Cumartesi akşamından bu yana ayaktayız. Vatandaşın bize emanet ettiği yükü mümkün olduğu müddetçe sonuna kadar götüreceğiz" ifadelerine yer verdi.