SGK prim yapılandırmasına başvuran vatandaşların ilk taksit ve peşin ödemeleri için son gün 31 Mart olarak belirlenmişti. GSS prim borçlarının ise 30 Nisan 2021 tarihine kadar peşin veya taksitler halinde ödenmesi durumunda gecikme cezası ve zammının tamamının silineceği daha önceden resmi gazetede yayımlanmış ve uygulamaya konulmuştu.

18.11.2020 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7256 sayılı Bazı borçların yeniden yapılandırılmasına dair kanun kapsamında borçlar yapılandırılmış olup taksitli ödeme seçeneğinde ilk taksit ve peşin ödeme seçeneği ile yapılandırma yapanlarda ödeme süresi 31.03.2021 tarihinde sona ermişti.

Konu ile ilgili Gazetemize açıklama yapan Besni SGK Müdürü İsrafil Yaşar şu İfadelere yer verdi: “Bu fırsatı kaçıranlar için, Peşin ödeme yapanlar geç ödeme zammı ile 30 Nisan’a kadar ödemeleri halinde yapılandırma hakkından faydalanacaktır.

Taksitli ödeme seçeneği ile borç yapılandırması yapanlardan ilk taksiti ödemeyenler borçlarını peşin ödemeye çevirip geç ödeme zammı ile birlikte 30 Nisan’a kadar ödeme yapmaları halinde yapılandırma hakkından faydalanacaklardır.

Genel Sağlık Sigortası borcu olanların ise 30 Nisan 2021 tarihine kadar ödemeleri halinde gecikme zammı tamamen silinecek olup sadece anapara ödemesi alınacaktır.

Yapılandırma avantajlarının devamı ve cazip ödeme imkanlarını kaçırmamak için 30 Nisan 2021 tarihinde,

1. Peşin ödeme seçeneği ile borç yapılandırması yapıp ödemeyi yapamayan

2. Taksitli ödeme seçeneği ile borç yapılandırması yapıp ilk taksiti ödeyemeyip yapılandırması bozulanlar

3. Genel Sağlık Sigortası Borcu olanlar (gecikme zammının %100 silinmektedir.)

Borçlarını ödemeleri halinde yapılandırma avantajı ve indirimli ödeme imkanları devam edecektir” ifadelerine yer verdi.