Dernek binasında yapılan kongrede divan başkanlığına Emine Sonkaya seçilirken, katip üyeliklerine ise Elif Acar ve Deniz Aslan seçildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede faaliyet raporunu okuyan Başkan Dürdane Sevindi; "Geçen kış şiddetli yağmur nedeni ile evlerinin sel basan hemşerilerimize yatak, yorgan, halı, kilim ve gıda yardımında bulunduk. LC Waikiki'den 464 öğrencimize kıyafet yardımında bulunduk. İldeniz Ayakkabıcılığın vermiş olduğu 500 adet ayakkabıyı ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Ramazan ayında Gaziantep'te ismini vermek istemeyen Besni hemşerimizin vermiş olduğu 300 adet Gıda paketini ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıttık. Ramazan öncesinde Çay partisi yaptık ve geliri ile fakir ailelerimize gıda paketi yardımında bulunduk. Ülkelerinden savaş nedeni ile göç eden 1000'e yakın Suriyeli aileye yatak, yorgan, battaniye, halı, kilim, mutfak eşyası, kıyafet ve gıda yardımında bulunduk. Sosyal etkinlik olarak Şanlıurfa ve Halfeti gezisi düzenledik. Derneğimizin isminin önüne Besni ibaresini getirdik. Bundan sonra derneğimizin ismi Besni Sevgi Ağacı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olacak. Allah kısmet ederse inşallah önümüzdeki dönemlerde de bu ve benzeri faaliyetlerimiz devam edecek" dedi.

Faaliyet raporunun okunmasının ardından seçime geçildi. Tek liste halinde gidilen seçimde başkanlığa yeniden Dürdane Sevindi seçilirken, Yönetim Kurulu Asil Üyeleri Deniz Aslan, Rabia Punar, Fadime Bülbül ve Emine Sonkaya, Yönetim Kurulu yedek üyeler ise Güler Karakuş, Şenay Aydemir, Hatice Öztürk, Elif Acar ve Selma Sevindi'den oluştu.