14.09.2012 Cuma günü saat 09.30’da Besni Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda merkezdeki tüm okul, kurum müdürleri ile öğleden sonra 13.30’da belde ve köydeki okul müdürleri ve müdür yetkili öğretmenlerin katılımı ile 2012-2013 Eğitim Öğretim yılı sene başı değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin TURAÇ, Besni İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet ORAN, Anaokulu Müdürleri, İlköğretim Okulu Müdürleri, Ortaöğretim Okul Müdürleri ile Birleştirilmiş Sınıflı İlköğretim Okulların Müdür Yetkili Öğretmenlerinin katılımı ile başladı. Toplantı gündem maddelerinin okunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İstiklal Marşının ardından kısa bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin TURAÇ konuşmasında “Sayın Müdürlerim Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2012–2013 Dönem başı toplantısına hoş geldiniz. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. 2012 - 2013 Yılı Eğitim - Öğretim Döneminin hayırlı olması temennisinde bulunarak şunları söyledi: "Sizler inşallah son nefesinize kadar eğitimci şahsiyetinizi üzerinizde taşıyacaksınız. Eğitimci tavrınızı sadece okulda değil, aile ve çevre ortamında da sergileyeceğinize eminim. 2012-2013 yılına yeni bir aşk, yeni bir heyecan, yeni bir gayret, yeni bir plan, yeni bir projelerle başlamayı arzu ediyoruz dedi.

Toplantı yeni eğitim sistemi, uygulanması, derslik ve öğretmen durumları ve diğer konular görüşüldü.