Okul Müdür Vekili Şükrü Karadeniz, İngilizce Öğretmeni Abdurrahman Dede, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Önder Kaya, Matematik Öğretmeni Engin Çevik, Dijital Sınıflar eğitimi, İngilizce Öğretmeni Emel Zengel, Almanca Öğretmeni Suna Dilsizoğlu, Rehber Öğretmen Hacıali Öztorun ve Matematik Öğretmeni Kemal Olukboz ise Avrupa Çeşitlilik alanında eğitim aldılar.

Konu ile ilgili açıklama yapan Şehit Abidin Tanrıkolu Anadolu Lisesi Okul Müdür Vekili Şükrü Karadeniz; “Bilindiği üzere okulumuz son yıllarda AB projeleri anlamında büyük başarı göstermiştir ve bu yönde emin adımlarla yoluna devam edecektir. Erasmus+ projeleri ile kendi öğrenci ve öğretmenlerini Avrupa’da farklı ülkelere taşıyarak onlara eğitimin farklı boyutlarını, farklı kültürleri tanıtmaya devam edeceğiz.

Avrupa Çeşitlilik Eğitimine katılan öğretmenlerimiz eğitimlerde farklı kimliklere sahip bireylere nasıl yaklaşılacağı, onları nasıl daha iyi anlayabileceği ve eğitim açısından onların ihtiyaçlarını nasıl giderebileceği hakkında fikir sahibi oldular. Kültürler arası yetkinliğe sahip oldular. Çeşitlilikten kaynaklanan zorbalık, şiddet gibi sorunlara çözüm bulmaya çalıştılar. Eğitimler tüm katılımcılara farklı kökenli öğrencilerle etkili iletişim, daha misafirperver karşılama ve içten olmak için gerekli olan becerileri ile ilgili bilgilerini geliştirdiler.

Dijital sınıflar eğitimine katılan öğretmenlerimiz ile birlikte ise eğitim alanında yeni teknolojilerin kullanımına daha açık oldu. Yeni teknolojileri sınıf ortamına taşıyarak öğrenmeyi daha aktif hale getirecek, öğrenmeyi öğrenenler açısında daha ilginç ve sevilebilir hale getirmek için uygulamalar hakkında fikir sahibi oldular. Yeni teknolojileri yaygınlaştırmak adına çalışmalar yapmak için ufuklarını geliştirdiler. Sınıf içinde yoksun kesimden gelen öğrencilere teknoloji aracılığıyla öğrenmeyi sevdirmesi ve onların daha iyi öğrenesi için yeni teknolojilere onlara iletmelerinin yolları öğrenildi. Okul ortamına taşınması planlanan Moodle programı hakkında fikir sahibi oldular.

 Belirlenen hedeflerin dışında katılımcılar yabancı dili daha aktif kullanarak dil becerilerini geliştirdi ve farklı bir kültür hakkında yeni tecrübeler edindiler” dedi.