Uzman Çavuş Selçuk Dost’un (29) cenazesi Diyarbakır’da yapılan törenin ardından Suvarlı Beldesindeki baba ocağına getirildi. Burada Şehidin erkek kardeşi Kürşat Dost abisinin cenazesini başına taktığı askeri keple karşılarken, şehidin kız kardeşi Sekil Dost ise giydiği askeri kıyafetle ağabeyini gözyaşları içerisinde karşıladı. Şehidin babası Mehmet Dost da oğlunu asker selamıyla karşıladı.

Daha sonra Suvarlı merkez ilkokulu bahçesinde tören düzenlendi. Cenaze törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü S.Ahmet Bağcı, Tuğgeneral Zeki Karataş, Besni İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, Besni İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mustafa Baş, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Abdurrahman Dimez, CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Yıldırım, CHP Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, Merinos Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Erdemoğlu, Ailem-Der Adıyaman İl Başkanı Soydan Doğru, AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem, CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, MHP Besni İlçe Başkanı Hamdi Arslan, Besni Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer, Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan, Anadolu Sakatlar Derneği Besni Şube Başkanı Ömer Arslan, Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Can,  Suvarlı Belde Belediye Başkanı Mehmet Korkmaz, Kesmetepe Belde Belediye Başkanı Vakkas Açar, Çakırhöyük Belde Belediye Başkanı Miktat Çetin, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Belören Belde Belediye Başkanı Mahmut Turan, Balkar Belde Belediye Başkanı Orhan Orhan, CHP Gerger İlçe Başkanı Abdurrahman Acar, İl Genel Meclis Üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Şehidin erkek kardeşi Kürşat Dost ağabeyinin cenazesini başına taktığı askeri keple karşılarken şehidin kız kardeşi Sekil Dost ise giydiği askeri kıyafetle ağabeyini karşıladı. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze töreninde birçok kişi sinir krizleri geçirdi. Sinir krizi geçirenlere ilk müdahale 112 sağlık ekiplerinden geldi.

Törende Jandarma Yarbay Gurbet Keskin, şehitlik mertebesinin ne kadar yüce olduğunu vurguladığı konuşmasında, “Acımız büyük ve sonsuzdur. Ancak hain terörü bitirmek konusunda kararlı ve azimliyiz. Kahraman silah arkadaşlarımızı şehit eden bölücü hainler şunu bilmelidir ki, bizler, aziz ve fedakar milletimizin desteğiyle bu bölücü hainlere gereken dersi mutlaka ama mutlaka vereceğiz. Unutulmamalıdır ki genç yaşında kutsal vatanımız ve al bayrağımız uğruna canını feda eden aziz şehidimizin hatırası daima canlı tutulacak ve sonsuza kadar yaşatılacaktır” ifadesini kullandı.

Konuşma sonrasında Adıyaman Müftü Vekili Musa Çiftçi tarafından helallik istendikten sonra cenaze namazı kıldırıldı.

Şehidin annesi Asiye Dost ve yakınlarının Kürtçe ağıtları yürekleri dağladı. Şehidin cenaze töreninde terör örgütüne lanet okundu.

Cenaze daha sonra beldenin şehitliğinde toprağa verildi.