4 Ağustos'ta Suvarlı'da yenilenen Belediye Başkanlığı seçimlerinde kaybeden Vatan Partisinin Belediye Meclis Üyeleri Cafer Sincer, Şeyh Memet Okutan ve Adem Yıldırım mazbatalarını aldı. 

Mazbata törenin ardından açıklama yapan Vatan Partisi Suvarlı Belediye Başkan Adayı Gazi Sabancı, AK Parti'nin Suvarlı'da seçimi baskı ve tehditle aldığını iddia etti. AK Parti'nin her zaman kendi bakış açıları ile kendilerine aday seçtiklerini söyleyen Sabancı; "2002'de Ak Parti kuruldu, 2004'te mahalli seçimler oldu. O günden bu yana memlekete hizmet için herkesin yaptığı gibi bizde Ak Parti’den aday adayı olmuştuk. Ancak her nedense Besni teşkilatı bizleri aday göstermedi.
2002’de CHP’den aday oldum ve önemli oranda oy almama rağmen kazanamadım. 2009 yılında memlekete güzel hizmetler yapacaklarını düşündüğümüz Ak Parti’ye destek verdim. 2014 yılında tekrar aday adayı oldum. Mehmet Korkmaz ile birlikte yarıştık. O Ak Parti’den, bende Büyük Birlik Partisi’nden aday oldum. 535 oy aldım ama AK Parti kazandı.


1962 yılından beri Suvarlı Belde olarak hizmet alıyor. Ancak o günden bu yana çok ciddi bir hizmet gelmedi. Sadece son 5 yılda Memet Korkmaz’ın gelmesi ile birlikte altyapı, kanalizasyon ve kilit taşı gibi hizmetler gerçekleştirildi.


Uzun yıllardan beri memlekette su sorunu var. Her seçim öncesi su gelecek dediler ama bu zamana kadar su gelmedi. 1962’den bu yana Erkenek suyu gelecek diyorlar ama Suvarlı gibi bir yer susuz. İsmi Suvarlı ama su yok. Bunun neticesinde 31 Mart 2019 seçimlerinde aday adayı oldum. Ama Ak Parti’den adaylık verilmedi. Ak Parti’den Mehmet Korkmaz Bey aday oldu bizde kendisine destek verdik.  Bugün mevcut başkana Ak Parti’den verilen destek Mehmet Korkmaz Bey’e verilseydi, Ak Parti daha güçlü şekilde seçimi kazanırdı ve bugün yaşanan kaos ve sıkıntılar meydana gelmemiş olurdu. 
31 Mart seçimlerinde Mikail Ağır kardeşimiz İYİ Parti’den aday oldu ve kazandı. Sonrasında kamu hizmetlerinden men olduğuna dair bir cezası çıkınca mazbatası elinden alındı. Bunun üzerine ben Ankara’ya giderek milletvekillerimizle bir görüşme yaptım. Bu arkadaşımız aday olamıyor ancak kendisi yeniden aday olabileceğini belirterek vatandaşı oyalıyor dedim. Onların bana verdiği cevap ise, bizim için önemli olan orada Ak Parti’nin kazanmasıdır. 
Daha sonra geldiler defalarca anket yaptılar. Zaten anket belli bu adamın mazbatası alındı halkın bir kısmı bundan dolayı kırgın, küskün. Bu işin tekrar kazanılması için mücadele veriyor. Eğer Suvarlı’ya bu iyiliği yapmak istiyorsanız biran evvel sonuçlandırın herkes kendi safını tutsun partisi belli olsun aday adaylık süreci bitsin istedik. Tabi bu sıkıntıları yaşattılar ve Adıyaman’da tatsız bir olay meydana geldi. Küçük bir yerde yaşıyoruz herkes birbirine akraba, birbirine dosttur. Böyle bir hadisenin yaşanması bizi gerçekten çok üzdü.


İşlerin bu noktaya geleceğini bildiğiniz için Mehmet Korkmaz Bey’e ikaz da bulunduk ancak bizi dinlemedi. MHP’den aday adayı oldu ve MHP Ak Parti ile ittifak oldukları Mehmet Korkmaz’ın adaylığını iptal etti. Başvuru süresi de sona erdiği için yeniden aday olamadı.
Bizde bunun sıkıntısını anlayınca ilçe seçim kurulumuza gelerek kimlerin hangi partiden aday olduğunu öğrendik. Anavatan Partisi, Büyük Türkiye Partisi ve Vatan Partisi’nin aday gösterdiğini öğrendik. Bunun üzerine Vatan Partisi ile diyaloga geçtik ve genel Başkanımız Doğu Perinçek’in görevlendirmesi ile Cafer Sincer Bey buraya geldi ve kendilerine durumu anlattık. Bunun üzerine adaylarını çektiler, bizde onun yerine tekrar aday olduk. Meclis üyelerimiz 18 olması gerekirken zamanın kısalığından dolayı ancak 9 tanesini tamamlayabildik. Sonra onların yerini değiştirdik. Vatan Partisi olarak gümbür gümbür belli bir yere kadar geldik. Genel başkanımız Doğu Perinçek’i 2 Ağustos’ta Beldemize davet ettik ve büyük bir miting yaptık. Bu mitingin miting büyük bir etki 
yarattı. Bunun üzerine Ak Parti Adıyaman Milletvekilleri ve tüm teşkilat buraya gelerek seçim çalışması yürüttü. Ellerindeki tüm imkanları kullandılar. Partimizden sandık kurulu görevlisi olarak avukatlarımızı o gün çağırmıştık. Her sandığa birer tane avukat görevlendirdik. Kapsamlı bir çalışma yürüttük ancak hüsrana uğradık.  Ama memleket için hiç iyi bir şey olmadı inşallah yine de memleketin selameti için elimizi her taşın altına koymaya Gazi Sabancı olarak hazırım. Vatan Partisi olarak üç tane meclis üyeliği aldık. Bu 3 meclis üyeliği ile ilgili her toplantıya katılacağız. Suvarlı ile ilgili yapılan her türlü güzel karara destek vereceğiz, yanlışlık ve haksızlıklara da müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Vatan Partisi Genel Merkez Yöneticisi Cafer Sincer ise, güzel bir seçim çalışması yürüttüklerini vurgulayarak, “Belediye başkanlığını kaybettik ama esas olarak aldığımız sonuç başarılı bir sonuçtur. Çünkü Gazi Sabancı’nın önderliğinde aslında biz burada AKP ve MHP’nin ittifakına karşı bir mücadele yürüttük. Aynı zamanda Ak Parti’nin iktidar partisi olduğunu düşünürsek verdiğimiz mücadelenin önemi daha da çok anlaşılacaktır. Parti olarak biz şu sonucu çıkardık, yerelde doğru önderler ile kitle tarafından benimsenen insanlar ile birleşirsek başarı elde etmenin mümkün olduğunu gördük. Partimizin iki temel sloganı vardır, üreten Türkiye ve Birleşen Türkiye. Birleşen Türkiye’yi biz burada gerçekleştirdik. Özellikle Genel Başkanımızın Suvarlı’yı ziyareti büyük bir heyecan yaratmıştır. Genel başkanımızı bağırlarına basmışlardır” dedi.


İktidarın politikalarını da eleştiren Sincer,  “18 yıldır bu iktidar döneminde üretim bitmiştir sıcak para ile faizci bir anlayış ile ekonomi dibe inmiştir. Şuanda kriz yaşıyoruz bu krizden beldemiz de ve çevre beldeler de etkilenmişlerdir” dedi.


Suvarlı’nın beldesinin en önemli gelir kaynağı olan fıstığı üretimi arttıracaklarını da dile getiren Sincer, “Aynı zamanda üzüm üretiminde artırılması için gereken desteği vereceğiz. Bölgeyi üreten mutlu çarşıları şenlenmiş göçün durduğu çocuklarımızın iş bulabildiği bir bölge haline getireceğiz. Arkadaşlarımıza inanıyoruz, seçmen kitlemize güveniyoruz. Biz mecliste üç kişiyiz ama beldenin tamamının meclis üyeleri olarak kendimizi görüyoruz. Kimseye ayrımcılık yapmayacağız. Gazi Bey’in de dediği doğru işler yapılırsa destekleyeceğiz. Ama yanlış işler karşısında kalkan gibi duracağız. Beldemizin adı olan Suvarlı, Süvariden geliyor. Süvarilerin kalkanı gibi bütün yanlışların karşısında duracağız” ifadelerine yer verdi.