Denizbank'ta Grup Müdürü olarak görev yapmakta iken bu görevinden 2022 Şubat sonu itibariyle ayrılan Şaban Çağıran İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirakler Denetim Kurulu Başkanı olarak göreve başladı. Sayın Çağıran; İBB'ye bağlı 30 şirketin denetiminden sorumlu, direk Ekrem İmamoğlu'na bağlı olarak görev yapacak. Sayın Çağıran'a bu görevinde de üstün başarılar dileriz.

Şaban Çağıran'ın başarı dolu kısa özgeçmişi aşağıdaki şekildedir.
1961 yılında Besni - Kızılin köyü doğumludur. Sırasıyla Kızılin ve Dumlupınar İlkokulu, Besni Lisesi, Mersin Sınıf Öğretmenliği ve ardından Gazi Üniversitesi İİBF mezundur. 1 yıl ilkokul  öğretmenliği yapmıştır. İİBF'yi bitirdikten sonra bankacılık yaşamına Tütünbank'ta Müfettiş Yrd. olarak başlamış, devamında uzun yıllar Müfettişlik, Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı, Başkan Vekilliği ve Organizasyon/Kalite Direktörlüğü yapmıştır.

Türk Nippon Sigorta ve Ankara Sigorta'da, İnsan Kaynakları, Mali İşler ve İç denetimden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı ve her iki şirkette de Genel Müdürlük görevlerinde bulunmuştur. Son olarak, Denizbank Genel Müdürlüğünde Ekspertiz, Gayrimenkul ve Menkul Yönetimi Grup Müdürlüğü ve aynı dönemde, iştirak şirketi Pupa Gayrimenkul A.Ş'de Genel Müdürlük yaptıktan sonra, Nisan 2022 itibariyle İBB İştirakler Denetim Kurulu Başkanı olarak göreve başlamıştır.

Mali Müşavirlik ve Kalite Denetçiliği Belgesine sahiptir. Besni Eğitim Vakfı Başkan Vekili, Galatasaray Spor Kulübü, Galatasaray Düşünce Derneği ve Galatasaraylı Yönetici ve İş İnsanları Derneği üyesidir. Aylık uluslar arası ekonomi dergisi "Turcomoney" ve çeşitli gazetelerde işletme yönetimi ve ekonomi konularında köşe yazarlığı yapmaktadır.
Evli ve 3 kız babasıdır.