Yeni dönem kulüp ziyaretleri kapsamında Adıyaman’a gelen Rotary 2430. Bölge Guvernörü Mehmet Hakan Karaalioğlu ve eşi Feza, Guvernör Yardımcısı Mehmet Çamur ve eşi Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Dönem Başkanı Emine Çiftçi ve Rotaryenler Adıyaman’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Nemrut Rotary Kulübü Dönem Başkanı Emine Çiftçi, Guvernör Yardımcısı Mehmet Çamur ve kulüp üyeleri ile birlikte Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Adıyaman Emniyet Müdürü Metin Alper ve Jandarma Komutanı Alb. Ercan Atasoy’u ziyaret eden Rotary 2430. Bölge Guvernörü Mehmet Hakan Karaalioğlu 26-30 Eylül tarihleri arasında Adıyaman’da yapılacak olan “Engellilerle Zirvede Nemrut’a tırmanıyoruz” projesi hakkında görüşmeler yaptı.

Protokol ziyaretleri esnasında bu yıl 20. si düzenlenecek olan organizasyonun uluslararası boyutta gerçekleşeceğine dikkat çeken Rotary 2430. Bölge Guvernörü Mehmet Hakan Karaalioğlu:”Amerika, Bulgaristan ve Azerbaycan başta olmak üzere bir çok ülkeden ve Türkiye’nin farklı illerinden engelliler ve Rotaryenler Nemrut Rotary Kulübümüzün ev sahipliği ile Adıyaman’da bir araya gelerek Nemrut Dağı’nın zirvesinde muhteşem bir konser ile etkinlikler düzenliyoruz. Bu organizasyon engellilerin sorunlarına dikkat çekmek, Rotary ve Nemrut dağının tanıtımı ile turizm anlamında büyük bir projedir. Protokol ziyaretlerimiz sırasında bu projeye destek veren Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Adıyaman Emniyet Müdürü Metin Alper ve Jandarma Komutanı Alb. Ercan Atasoy’un bizlere göstermiş olduğu ilgiden dolayı çok mutlu olduk” dedi.

Antiochos Otelde düzenlenen Kulüp toplantısında Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaptığı başarılı projelerle Adıyaman Nemrut Rotary Kulübünün dikkatleri her zaman üzerine çekmeyi başardığını belirten 2430. Bölge Guvernörü Mehmet Hakan Karaalioğlu, kulübün özellikle 20 yıldır başarı ile sürdürdüğü “Engellilerle Zirvede-Nemrut’a Tırnmanıyoruz” projesinin önümüzdeki Eylül ayında yine çok geniş bir katılım ile gerçekleşeceğini söyledi.

Nemrut Rotary Kulübü üyeleriyle düzenlenen toplantıya katılan 2430. Bölge Guvernörü Mehmet Hakan Karaalioğlu, yeni dönem başkanlığını yürütürken birçok soysal ve toplumsal proje için çalışmalar yapacaklarını açıkladı.

Karaalioğlu, Rotary 2430. Bölgenin bu yıl Adıyaman’da başta eğitim projeleri olmak üzere kentin sosyal gelişimine katkı sağlayacak birçok projeye destek vereceklerini belirtirken, Adıyaman’ın Türkiye genelinde engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekerek Dünyanın 8. Harikası Nemrut dağının da tanıtımına büyük katkılar sağladığını söyledi.

Dönem sloganımız olan ‘Rotary Dünyayı Birleştirir’ diyerek bayrak yarışını yönetim kurulu ile beraber devraldığını belirten Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Dönem Başkanı Emine Çiftçi, Adıyaman’a katkı sağlayacak projeler ile kentin gerek sosyal gerekse kültürel anlamada gelişimine katkı sağlamak için projeler hazırladıklarını söyledi.

Bunlardan en önemlisi olan ve bu yıl 20. cisini gerçekleştireceğimiz ‘Engellilerle Zirvede Nemrut’a Tırmanıyoruz’ projesi hakkında bilgiler veren Başkan Çiftçi:”Başta Amerika ve Bulgaristan olmak üzere yurt dışından ve yurt içinden katılımla gerçekleştirilecek olan projemiz aynı zaman da POLİO DAY kutlamaları ile adeta karnaval havasında gerçekleştirilecek.  20 Yaşında bölgenin ve ülkemizin önemli sorunlarına dikkat çekmeyi başarmış, Rotary’i en şekilde tanıtarak bürokrasi ve halk ile bütünleşmiş bir kulüp olan Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü kentin sosyal ve kültürel anlamda gelişimine katkı sağlayacak projeler yapmaya devam ediyor” dedi.

Toplantı sonrasında Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Emine Çiftçi Rotary 2430. Bölge Guvernörü Mehmet Hakan Karaalioğlu ve eşi Feza’ya yöresel kıyafetli “BESİ BEBEK”, Guvernör Yardımcısı Mehmet Çamur ve eşi İrem’e “Nazar Süpürgesi” takdim ederek hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.