Besni İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen program, Besni Kaymakamlığı Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu ve program Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonunda devam etti.

Programa Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Cumhuriyet Savcısı Aysun Erol, Besni Belediye Başkan Yardımcısı Memet Kasap, Besni İlçe Emniyet Müdürü Metin Cebeci, Besni Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hakan Yonarkol, Besni İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Uçar, Çakırhüyük Belediye Başkanı Mithat Çetin, Besni İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Bayram Canlı, Kurum Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Besni İlçe Emniyet Müdürü Metin Cebeci; "Bugün mensubu olmaktan kıvanç duyduğum, Türk halkının sevgi ve güvenini kazanmış, Cumhuriyetin ve demokrasinin teminatı olan Türk Polis Teşkilatının 174. Kuruluş yıl dönümünü sizlerle birlikte kutlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. İlk defa polis adı verilen gerçek anlamda Türk Polis teşkilatı 10 Nisan 1845 tarihinde yayınlanan Polis Nizamnamesi ile kurulmuştur. Yaklaşık iki asırlık geçmişi olan teşkilatımız, daima halkımızın yanında, halkımızın can, mal ve ırz güvenliğini koruyan ve bu uğurda her türlü mücadeleyi veren, yine vatanın bölünmez bütünlüğü için her türlü gayreti sarf edeni bu uğurda şehitler, gaziler veren bir teşkilattır. Teşkilatımız tarihi boyunca, daima suç ve suçlularla mücadele etmiş, suçluların korkulu rüyası olmuştur. Kanunlara saygılı vatandaşlarımızın, mağdurların, ailelerin, yardıma muhtaç olanların ve sığınacak yeri olmayanların herkesin her daim yanında olmuştur. Türk Polis teşkilatı kurulduğu günden bu güne kadar halkımızdan aldığı destekle çağın gereklerine uygun olarak sürekli kendisini yenilemiştir. Bugün en üst seviyede eğitilmiş her kademedeki personeliyle, sahip olduğu teknolojisi ve donanımıyla, çağımızın ihtiyacı olan bütün güvenlik hizmetleri dünya standartlarında hatta daha üst seviyede yerine getirmektedir. Türk polisi, Devletimizin bekası,i milletimizin huzur ve güvenliği için yapmış olduğu, kutsal yemine bağlı kalarak, gerektiğinde canını hiçe saymaktan hiçbir zaman çekinmemiştir. Saygıdeğer Besnililer sizlerle birlikte sizlerin kendini daha güvende ve huzurlu hissetmesi için emniyet teşkilatımız 24 saat hiç durmadan çalışmaktadır. Görevimizi ifa ettiğimiz her alanda desteğimizi her zaman yanımızda gördük bundan sonra da göreceğimize eminiz. Bizlere destek veren yüm Besni halkına teşekkürlerimi sunuyorum. Sözlerime son verirken bu topraklar için canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize sağlık ve şifalar diliyorum. Şehitlerimizin bize emaneti olan ailelerine Allah’tan sabırlar dileyip her zaman devletinizin tüm gücü ile yanlarında olduğunu bilmelerini istiyorum" dedi.

Cebeci'nin konuşmasının ardından kürsüye gelen Besni İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer; "Öncelikle bütün emniyet personelimizin polis gününü kutluyorum. Emniyet teşkilatı kurulduğu günden beri hem suçla hem suçlularla hem de terör örgütleriyle bugüne kadar başarılı bir mücadele vermiştir. Bu başarı hikayesi her türlü övgünün ve takdirin üzerindedir. Bu vesile ile polis arkadaşlarımın aileleriyle birlikte mutlu huzurlu bir yaşam ve meslek hayatlarında başarılar diliyorum. Bu ülke için bu bayrak için kanını döken tüm şehitlerimizi rahmetle saygıyla ve minnetle anıyor, gazilerimize sağlık ve huzur diliyorum. Emniyet teşkilatımızın polis gününü bir kez daha kutluyorum” dedi.

Daha sonra tören, günün anlam ve önemi ile ilgili şiirlerin okunması ve günün konseptine uygun Türk Halk Müziği Dinletisi ile sona erdi.