Peyker, yayımladığı mesajında mensubu, üyesi ve temsilcisi olmaktan her zaman büyük onur duyduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin 96. Yıl dönümünü büyük bir gururla kutladıklarını belirterek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 9 Eylül 1923'te siyasi faaliyetlerine başlayan Cumhuriyet Halk Partisi,  Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk siyasi partisi olarak 96 yıldır varlığını sürdürüyor ifadelerini kullandı.

CHP’nin ülkeyi sosyal demokrasi ile tanıştıran bir parti olduğunu ifade eden Peyker, “Cumhuriyet Halk Partisi, kökleri olan Cumhuriyetin her adımında adımları olan ve Türkiye’deki bütün dönüşümlerde imzası olan bir siyasi partidir. Bu siyasi parti Mustafa Kemal Atatürk tarafından benim iki büyük eserim var, bunlardan birisi Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi diyerek aslında Türkiye Cumhuriyetini ve Cumhuriyet Halk Partisini bizlere emanet etmiştir. Geldiğimiz süreçte yoluna en emin adımlarla tarihsel mirası ve birleştirici gücüyle bütünleşerek yoluna devam etmektedir.

Başta Atatürk olmak üzere, Türkiye’yi bugünlere taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi’ne, partimize emek veren tüm partililerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.