Geçtiğimiz Salı günü yerin 9,2 kilometre derinliğinde 4.6 şiddetinde meydana gelen depremin ardından, öğle saatlerinde 4.5 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi. 

Depremler Kahramanmaraş'ın yanı sıra Adıyaman merkez, Gölbaşı, Tut, Çelikhan ve Besni’de de hissedildi.

Yaklaşık 1 ay önce olan ve 5.1 şiddeti ile bazı köylerde hasara yol açan depremin ardından hafta içinde meydana gelen 4.6, 4.5 ve irili ufaklı diğer artçı sarsıntılar paniğe neden oldu.

Pazarcık ilçesinin Doğu Anadolu Fayı (DAF) üzerinde olması nedeni ile yaşanacak sarsıntıların normal olduğunu belirten yetkililer, vatandaşlara uyarılarda bulunarak panik yapmamalarını istedi. 
Doğu Anadolu Fayı zonları boyunda uygulanan levhasal kuvvetin etkisi neticesinde özellikle hattın güney tarafındaki (Elazığ-Adıyaman-K.Maraş-Hatay) kollarda doyum noktasına ulaşan çatallı tali (kısa kırık hatları-faylar) kısımlarda hareketlenmelere sebep olduğunu belirten yetkililer, bu nedenden dolayı küçük sarsıntıların normal olduğunu belirtti.

Depremin ne zaman olacağı konusunda söylemlere kimsenin inanmaması gerektiğini söyleyen yetkililer, sabah meydana gelen depremde herhangi bir hasar olmadığını kaydetti.