2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti'den Besni Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Cevdet Öztürk, gazetemizi ziyaret ederek aday adaylığı ile ilgili açıklama yaptı.

Kendisine görev verildiği taktirde Besnililerle birlikte ilçeyi en güzel şekilde yöneteceğini söyleyen Cevdet Öztürk; "Besni'de Belediye Başkanlığını aldığımız taktirde Besni’nin ciddi anlamda yıllardır biriken kültürel, ekonomik ve sosyal olarak bir yapılanmanın içerisinde olacağımızı, Besni’nin ihtiyacı olan gerek kültür, gerekse ekonomik olarak eksiklikleri gördüğümüzden dolayı bütün alt yapıyı oluşturacağımıza inanıyorum. Besni’nin yıllardır birikmiş olan, sadece belediyelerle sınırlı olmayıp, yerel ve genel  yönetimin Besni'ye yansımasını ciddi anlamda sağlayarak,Besni'yi tarihle bugüne uzanan köprünün ciddiyeti içerisinde çıkartılmayı sağlama düşüncesiyle, ilçemizi ciddi anlamda Besnililer ile birlikte kalkındırarak yöneteceğimize inanıyoruz.

Kişisel ego ve yapılarla hiçbir idarecilik sisteminin bugün yeryüzünde başarıya ulaşamayacağını hepimiz biliyoruz. Başarı elde etmek istiyorsanız, sürekli yukarı doğru çıkmanız gerekir. Aşağı inildiği zaman asla ve asla başarıya ulaşılamaz. Biz Besni'yi daha yukarılara taşıyacağımıza inanıyoruz. Eğer bize Besnililer tebliğ eder ve bu görev bize verilirse, en güzel şekilde Besni'de Belediye Başkanlığı yapacağıma inanıyorum.

Ayrıca yatırımcıların ciddi anlamda Besni'ye yönelmediklerini görüyoruz. Hükümetin çıkarmış olduğu teşvik yasaları ile İşkur'un yapmış olduğu istihdamlar ciddi anlamda ilçemize yansıtılmıyor. Bunlar ciddi anlamda Besni'de işsizliği giderecektir. Biz bunlar için adayız. Besni coğrafi ve kültürel olarak gerek üzüm, gerekse tarihi eserlere sahip olmasına rağmen, maalesef ilçe ekonomisine katma değeri  0 denebilecek kadar az. Bunun ülke gündeminde sıcak bir yere sahip olması için adayız. Yani kısaca inşallah Besnililer ile beraber Besni'yi birlikte yöneltmeye adayız" dedi.