31 Mart seçimlerinde AK Parti'den Çakırhüyük Belediye Başkan adayı olan ve seçimi kaybeden Hasan Özdemir, seçimi kazanan MHP Belediye Başkanının kendisine oy vermeyen Çakırhüyük halkına, şahsına ve ailesine ağza alınmayacak laflar söylediğini ifade ederek Besni Adliyesine şikayette bulundu.

Konu ile ilgili Adliye önünde kendisini destekleyen Çakırhüyük halkı ile birlikte açıklama yapan Hasan Özdemir; "Malumunuz 31 Mart 2019'da Türkiye genelinde bir yerel seçim yaşadık. Bizde Çakırhüyük'te Ak Parti olarak seçime girdik. Seçim sonucunda seçimi kaybettiğimizi bana destek veren tüm dostlarımıza güzel bir dil ile ifade ettim. Kazanan MHP Belediye Başkanı ise şahsıma, aileme, dostlarıma ve bana oy veren seçmenlerimize küfür ederek, provakotörlük yaparak, milleti birbirine düşürmek istemiştir. Bizlere y..... diye hitap etmiş, onurumuzu kırmış, rencide etmiştir. Bunun üzerine bizde Ak Parti Genel Merkezimizi, MHP Genel Merkezimizi İlçe Başkanımız Mustafa Çiğdem'i, İl Başkanımız Mehmet Dağtekin'i ve Milletvekillerimizi arayarak bilgilendirdim. Çalışmalarımız neticesinde sanal ortamda bunları paylaştık. Bize yapılan hakaretler yerinde kalmasın diyerek dilekçemizi yazdık ve imzalarımızı attık. Burada da Cumhuriyet Başsavcılığımıza sunmak üzere toplandık.

Bizim amacımız milleti birbirine düşürmek değil, bizim amacımız memleketimize hizmet etmek olduğunu defalarca meydanlarda dile getirdik. Seçimi kaybettiğimizi ilan etmemize rağmen üzerimize gelmeleri kabul edilebilir bir durum değildir. Seçimi kazanan MHP Belediye Başkanının şahsıma ve aileme söylediği sözler yenilir yutulur cinsten değil. Bize ağza alınmayacak sözler söyleyen, Çakırhüyük'te ben olduğum müddetçe size bekçilik yok diye hitap eden, benden yana ona destek verenlere sesleniyorum, ölülerini yerden kaldırmayacağım diyerek huzuru bozmaya çalışan ve bunu burnunuzdan fitil fitil getirmezsem namerdim diyen ve daha birçok hakaretler eden bir Belediye Başkanı istemiyoruz. Biz bunu hak etmiyoruz.

Bunun için AK Parti'nin ve MHP'nin yetkililerini göreve çağırıyoruz. Böyle bir belediye başkanı olmaz, böyle bir idarecilik olmaz, halkı kışkırtan bir insan olamaz. Bizim amacımız ülkemizi her yerde savunmaktır. Bize söylenen sözleri asla ve asla kabul etmiyor, yetkilileri göreve davet ediyoruz. Amacımız kötülük değil, amacımız iyiliktir" dedi.

Özdemir, açıklamasının ardından Besni Adliyesine giderek kazanan MHP Belediye Başkanı Miktat Çetin'den şikayetçi oldu.