Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Abdulkerim Ortataş ve Mucitler takımının geliştirdiği elektrikli aracı(Öncü), tüm elemeleri geçerek 19-24 Temmuz 2022 tarihleri arasında Kocaeli'nde gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST 2022 finallerinde yarışmaya hak kazandı.

Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nevzat Avşar yaptığı açıklamasında, "Herkesin heyecanla takip ettiği TEKNOFEST 2022'de artık finallerdeyiz. 'Öncü'müz uzun yol kat ederek finallerdeki yerini aldı. Bu mutluluğu bizlere yaşatan Mucitler Takımımıza ve Öğretmenimiz Abdulkerim Ortataş'a ve bu süreçte maddi manevi desteklerini bizden esirgemeyen İsotlar Grup A.Ş Yönetim Kurulu  Başkanı Hakan İsot'a teşekkür ediyorum" dedi.

Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, okulumuzun yarışmada finale kalmasından mutluluk duyduğunu belirterek, "5.'si yapılacak olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri büyük bir özveri ve çalışmayla hazırlandıkları yarışmada finallere kaldılar. Öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının daim olmasını diliyorum. İnşallah finallerden de güzel sonuçlar alıp döneceklerdir. Bilindiği üzere ülkemizin nitelikli iş gücü ihtiyacı gün geçtikçe artıyor. Bunun için de bakanlığımız, mesleki eğitimi geliştirmek adına, teşvik edici projelerde bulunuyor. Bizler de üstümüze düşeni kadarıyla, gerekli çalışmaları ve desteği esirgemiyoruz. Nitekim okulumuz güzel bir başarı elde etmiş ve bize düşen görev de buralada okulumuza gereken desteği sağlamak olacaktır. Tekrardan öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve okul yönetimini tebrik ediyorum." dedi.