Duyurudan sonra konuyu ele alan Ahmet KANDEMİR öğretmenlerin idari izinli olduğu dönemde ek ders alamayacaklarını gerekçeleriyle açıklamıştı.

 Bu açıklamaya ilaveten; Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda;
"(3) Öğretmenlere, ilgili mevzuatına göre öğretim yılı başında ve sonunda yaptıkları meslekle ilgili çalışma sürelerinde iki haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti ödenir." Denilmektedir.
Yani öğretmenler 1 Eylül Salı günü başladıkları Mesleki çalışma nedeniyle 2 hafta görev yapmak kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti almaları gerekirken bir gün eksik alacaklardır çünkü;
Aşağıdaki takvimde de görüleceği üzere öğretmenlere okul açılana kadar idari izinli olacaklarına ilişkin açıklamada kastedilen 12 Eylül 2015 itibariyle izin ise (resmi yazı olmadığından emin olamıyoruz...) Öğretmenlerin görev yaptığı süreler: 01-02-03-04-7-8-9-10-11 yani 9 gündür.
Öğretmenler iki tam hafta görev yapamayacaklarından bir gün eksik ek ders alacaklardır. Bu belki her bir öğretmen için anlam taşımıyor ama 700bin öğretmenin bu ücretini almadığı düşünüldüğünde;
Her bir öğretmenin kaybı 3 ek ders saatidir. Bunu 700bin ile çarptığımızda 2.100.000 saat eder. %20 gelir vergi dilimine girildiğinden bir ek ders saati 9.22TL'dir. Toplamda devletin tasarrufu yaklaşık 20 milyon TL'dir. Bu sürede devam eden öğretmenlerin alacakları ek ders ücreti ise yaklaşık 250,00TL'dir.



Haber Yeni Rota