Besni Meslek Yüksekokulu binası içerisinde 2 gün düzenlenen kan bağışında öğrenciler toplam 184 ünite kan bağışında bulundular.

Kan bağışı ile ilgili açıklamalarda bulunan Kızılay Besni şube başkanı Ali Erdoğan, genç nesilin merkezi olduğu için üniversitelere önem verdiklerini belirterek, amaçlarının üniversite öğrencilerinin kan bağışı bilincini artırarak düzenli kan vermelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü; “Besni halkına, üniversite idarecilerine ve gençlerimize teşekkür etmek isterim. Kan bağışı konusunda Besni halkının ve üniversite gençliğinin bu kadar bilinçli olması bizleri oldukça mutlu etti.  Kan gibi önemli bir madde insan hayatı açısından önemli bir madde. Bu sebeple kampanyamıza yoğun katılım olması oldukça önemli bir husus. Bir kan ile üç vatandaşımızın hayatının kurtarılacağını vurgulamak isterim. 18-65 yaşlarında olan her birey kan verebilir. Kampanya da 2 gün boyunca 184 öğrencimizden kan alınması büyük önem taşıyor. Çünkü bugün aldığımız kanın yarın için randevusu var . 2013 yılı içerisinde Besni’de toplam 1619 kişi kan bağışında bulundu. Bu çok önemli bir rakam. Bizim hedefimiz 1 yılda 2 bin ünite kan bağışı toplamaktır. Düzenlediğimiz kan bağışı kampanyalarında bizlere destek olan ve kan bağışı kampanyasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.