Erdoğan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Uzun zamandan beri aktif siyaset içerisinde değilim. Ancak her nedense tüm muhalif aday arkadaşlar ve taraftarları benim ismim üzerinden yalan yanlış ve asılsız bilgilerle algılar gerçekleştiriyorlar. Bu kasıtlı tavırlar niçin yapılır, Besni’de siyaset bu kadar mı ayağa düştü sizlere soruyorum?  
Partimizin adayı sayın Mehmet Emre’dir. Kendisi de pırıl pırıl ve Besnililerin gönlünde taht kurmuş bir aday. İlk günden itibaren, anketlerde ezici üstünlük kuran  E.Mehmet Emre ‘nin meşruiyetini sürekli olarak tartışmalı hale getirerek, kişiler üzerinden, utanmadan itibarsızlaştırma ve meşruiyet tartışması yaratmak istiyorlar.
Özellikle benim üzerimden algılar yaratan şahısları kınıyorum. 
İFTİRALARI AYAKLARINA DOLANDI
Bu filmi biz 2014 Yılında da görmüştük. O tarihlerde de birçok iftiraya uğradım. Ama zaman her şeyin ilacıdır.
 İlyas Salman filmi gibiyiz. Avrupa'ya götüreceğiz diye aldılar Besniyi, kamyon kasasında gezdire gezdire getirip soyulmuş bir köye bıraktılar.
Bana iftira atanların iftiraları ayaklarına dolandı. Kanıtlarıyla, belge ve videolarıyla gün yüzüne çıktı. Şu anda da aynı senaryo tekrarlanmaya çalışılıyor. Ama bu kez bu senaryonun tutmayacağı açık şekilde gözüküyor.
 “EMEK VE ALINTERİ HARAM, HIRSIZLIK HELAL OLDU”
Uzun zamandan beri aktif siyaset içersisinde değilim. Şambayat’ta kurduğum hayvan çiftliğinde yoğun bir tempoda çalışmaktayım. Başımı kaldıracak zaman bulamıyorum, sabah çıktığım Besni’den gece geç saatlerde ancak dönebiliyorum. Fakat buna rağmen Besni’de bazı kesimler kasıtlı olarak beni ve adayımızı yıpratmaya çalışmaktalar. Yok teşvik almışım, yok buradan Besni’yi yönetiyormuşum gibi iftiralar.  Yine aynı tiyatro, aynı sahnede sergileniyor. Evet bir çiftlik kurduğum doğrudur. Siyasiler bunu ağzına meze yapmış. Vatandaşımızı her zaman olduğu gibi yalanları ile aldatmaktalar. Bazı Vatandaşlarımızda ister istemez bu yalanlara kanıyor. Burada çok ciddi paralar harcadım . Teşvikten de faydalandım. Ancak teşvik sadece bina giderlerinin yarısı için verildi. Bu rakam da benim harcadığım paranın 10/1’ ine (onda birine) tekamül etmekte. Sanki bana özel bir statü uygulanmış gibi bir hava estiriliyor. Bu teşvikten Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan herkes faydalanabiliyor.
Birileri gibi rant elde etmedim. Çalmadım çırpmadım. Helalinden para kazanmak için bu çiftliği kurdum. Çok zor bir meslek olduğunu herkes bilir. Ama ben bu işi severek yapıyorum. Şimdi sizlere soruyorum;  bir beni eleştirenlere bakın, bir de bana bakın. Kim rant peşinde, kim çalıp çırpma peşinde, kim alın teri ile para kazanıyor? Hayatımız boyunca haram lokma yemedik,  biz atalarımızdan babamızdan böyle gördük. Boğazımızdan haram lokma geçmedi, Allah bize böyle kazanç nasip etmesin.
Adam çıkmış TV’ye diz boyu yalanlar söylüyor. Gören de sütten çıkmış ak kaşık zanneder. Ama siz de izlediniz adam kendini anlatıyor,  meğer adam melekmiş.. Sen kendini temizlemeye çalışıyorsun... Halkın terazisinde kaç okka çekiyorsun ona bak...
Zamanında TEKEL DEPOLARINI MEHMET ERDOĞAN SATIN ALMIŞ diye yalan ve iftira attılar, memleket ayağa kalktı. Ancak adam gitti Tekelin yanına koca koca apartmanlar dikti, kimsenin sesi çıkmıyor. Usulsüz kat artırımları nedeniyle mahkemeler inşaatlar için yürütmeyi durdurma kararı verdi.
Diğer bir yaptığı apartmanda ise bina tapusu ve inşaat ruhsatı yoktu. Arsa olarak gözüktüğü halde üzerine daireler yapılmış ve vatandaşlarımız bu binalarda oturuyor. Bunu yapanda ne yazık ki belediye başkanı olan kişi ve onun ortağı olduğu şirket. Ne zaman ortaya çıktı bu durum. Kendisi sütten çıkmış ak kaşık ya. İnşaatını mühürlediği ve sonra yanlışlık olmuş diyerek mühürlerini açtığı işadamının kendisi ve şirketi aleyhine açtığı dava sonrası çıktı. Ama siz de izlediniz adam dört dörtlük, kusursuz ve mükemmel biri. Besni’de müteahhitlere yaptıklarını tüm kamuoyu biliyor. Sorsanız da mal varlığı da yok. TV Programında açıkladı kendisine ait sadece bir evi varmış… 
Buna benzer örnek ve rakamlar çoğaltılabilir. Ama adam konuşunca tertemiz her şeyi usulüne uygun yaptığını söyler. 
Diğer bir yalanlar, İLÇEMİZE ABİM MEHMET ERDOĞAN’IN ÖZEL GAYRETİ İLE YENİ VE MODERN BİR HASTANE YAPILDI. Ancak şer odakları burada da meydana çıktılar. Arsa Mehmet Erdoğan’ın hastanenin altından da su çıkıyor, yıkım kararı var gibi algı operasyonları yine baş gösterdi. 
Ama bu algıları da her zamanki gibi boş çıktı. Hastanemiz bölgeye hizmet veren modern bir hastane konumunda.
HER ZAMAN VE ÖZELLİKLE İFTİRAYA UĞRADIĞIM ZOR ZAMANLARIMDA YANIMDA OLAN BANA İNANAN GÜVENEN EŞİM, ÇOCUKLARIM AİLEM VE TÜM DOSTLARIMA TEŞEKKÜR EDERİM" 
Siyasette kazanmak için her yol mubah değildir. İnsanların özeline inmek, bel altına inmek ne edebe, ne ahlaka sığar. Her kesin olduğu gibi benim de bir ailem var. Sizin başınıza gelirse soruyorum siz ne yaparsınız.
TWET MESELESİNE GELİNCE ALGI OPERASYONLARI BURADA DA SÜRÜYOR.
Aylardır sosyal medyadan özellikle de sahte hesaplar üzerinden ben ve aileme hakaretlere varan iftiralar ve karalama kampanyaları yapılıyor. Ruhlarını şeytana satmışlar...Niçin sahte hesaplar! Çünkü söylediklerinin aslı astarı yok. Sahte hesapla FARE’ler Aslan’a dönüşüyor. Söyledikleri yalanlar, attıkları iftiralar doğru olsa zaten bu gün kıyamet koparırlardı. Yalanları gibi kendileri de sahte.
Ben bu cümleyi 3 buçuk kişi için kullandım. O üç buçuk kişi de kendilerini biliyor. Ancak şer odakları sanki tüm Besni’ye söylemişim gibi algılar yapıyorlar. Sorgulamadan hiç bir habere inanmayın, yoksa geçmişte olduğu gibi hırsızı size kahraman olarak gösterirler.
Böyle bir şey olabilir mi? İnsan kendi memleketinin insanına böyle bir cümle kullanabilir mi? Hele ki seçim öncesi. Ama siz yalanlarınıza iftiralarınıza devam edin. Biz yolumuza bakacağız. Doğruları yapmaya ve söylemeye devam edeceğiz. Siz bana sosyal medyadan her türlü hakareti yapacaksınız,  hakaret edeceksiniz ve benim sessiz kalmamı bekleyeceksiniz. Bunlarla ilgili adli süreç devam ediyor.
Ancak bu şahıslar şunu iyi bilsin ki; 31 Mart’ta Besni Halkı bu şahısları kendi yalan ve iftiraları ile birlikte sandığa gömecek ve Besni tertemiz bir siyasi ahlaka sayfa açacak Besni huzur bulacak…
Saygılarımla.