Okul bahçesinde düzenlenen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Merhum Mustafa Erdemoğlu'nun öz geçmişinin okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Okul Müdürü Sait Erdem;

"Belki kendisi okumadı ama yaptırdığı bu okulda onlarca doktor, hakim, savcı, yüzlerce mühendis ve öğretmen yetişmiştir. Yüreği eğitim aşkıyla yanan, merhum Mustafa Erdemoğlu’nun yaptırdığı okulumuzdan mezun olanlar, şu an ülkemizin dört bir yanında, vatanımıza ve milletimize hizmet etmektedirler. Merhum Mustafa Erdemoğlu, okulumuzun binasını inşa etmiştir. Sizlere düşen görev ise buradan aldığınız güç ve kuvvetle ülkemizin geleceğini inşa etmek olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, merhum Mustafa Erdemoğlu’nu rahmet ve minnetle anıyoruz. Mekanı cennet, ruhu şad olsun" dedi.

Konuşmanın ardından okulun tarihçesi hakkında bilgi verildi. Merhum Mustafa Erdemoğlu’nun anısına düzenlenen şiir yarışmasında ise birinci olan öğrenciye hediye verilerek Merhum Erdemoğlu için dualar edildi.