Kongreye, Ak Parti Besni ilçe Başkanı İsmail Sümer, MHP Besni ilçe Başkanı Hamdi Arslan, Gaziantep Milli Beka HArekatı il başkanı Mehmet Kar, Adıyaman Milli Beka Harekatı il başkanı Birgül Özdemir, Kahta İlçe Başkanı Aynur Süt, Gölbaşı İlçe Başkanı Pınar Kördiş, Samsat İlçe Başkanı Mahmut Ayhan, Çelikhan İlçe Başkanı Nusret Demir, Besni STK başkanları ve üyeler katıldı.

Genel kurulda yapılan seçime tek aday olarak katılan Mehmet Kılınç başkanlık görevine tekrar seçildi.

Üyelerinin katılımıyla pandemi kurallarına göre yapılan genel kurulun Divan Başkanlığına, İsak Gözüböyük seçidi. Divan üyeliğine ise Ahmet Kılınç,Turan Ulaştı, Sevgi Öztürk ve Mehmet Ertürk seçildi.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Kongrede yapılan seçime tek aday olarak katılan Mehmet Kılınç Besni Milli Beka Harekatını Başkanlığı görevine seçildi.

Kongrede konuşan Kılınç, "Bizler bu kutlu davada bizleri aramızda görmek isteyen genel başkanımız Murat Şahin'den aldığımız feyzle ve doğuştan içimize işleyen devlet, millet, bayrak ve ülkemizin bekası için zerre kadarda olsa faydalı olmak için çıktığımız bu kutlu yolda rabbim bizimuzzafer eylesin. Desteklerini bizden eksik etmeyen genel merkezimiz ve siz değerli dostlarım olmak üzere hepinize teşekkür ediyorum." dedi.
ADıyaman Milli Beka Haretatı Başkanı Birgül Özdemir ise, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.