Milletvekili Tutdere ve beraberindekileri parti binasında CHP Besni İlçe Başkanı Vakkas Açar, Besni Kadın Kolları Başkanı Nurgül Canpolat, Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililer karşıladı.

Burada partililer ile bir süre sohbet eden CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, daha sonra Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen'i ziyaret ederek esnafların sorun ve sıkıntıları hakkında bilgi aldı.

Esnaf ziyaretleri de gerçekleştirerek onların sorun ve taleplerini dinleyen Milletvekili Abdurrahman Tutdere, daha sonra gazetemizi ziyaret ederek açıklamada bulundu.

MİLLETVEKİLİ TUTDERE; "ESNAFIMIZIN SİFTAH YAPAMADAN DÜKKAN KAPATTIĞINI GÖRDÜK"

Bugün İl Başkanımız Burak Binzet, İlçe Başkanımız Vakkas Açar ve diğer arkadaşlarımızla birlikte Besni'de bir takım ziyaretler gerçekleştirdik. Özellikle esnaflarımızı ziyaret ettik. Yapmış olduğumuz saha çalışmasında esnafımızın ekonomik krizden ciddi anlamda etkilendiğini ve siftah yapamadan dükkanını kapattığını gördük. Üzülerek belirteyim ki Besni'de ve Türkiye'de tüm esnaflarımız mağdur durumda. İktidarın esnafı görmemesi ve bugüne kadar ciddi anlamda bir destek vermemesi esnafımız tarafından ciddi bir tepki ile karşılanıyor. Şuanda artık toplu terkler başlamış, yavaş yavaş kepenkler iniyor. Bu toplumun orta direği olan esnafımız açısından bir kriz teşkil ediyor. Biz buradan iktidara çağrıda bulunuyoruz, esnafımızın bu feryadını duyun. Mecliste esnafımızın sesi olduk. Genel Başkanımız her toplantıda esnafın sorunlarını dile getirerek hükümete çağrıda bulunuyor. Biz de Adıyaman Milletvekili olarak ilimizdeki esnaflarımızın sorunlarını takip ederek örgütlerimizle beraber dile getiriyoruz. Bu sorunların takipçisi olacağız ve iktidarı sorunların çözümü noktasında zorlayacağız. Umudumuz esnafımızın bu mağduriyetini iktidarın görmesidir. Türkiye'yi yanlış yöneten, bu ülkenin milyarlarca dolar parasını çarçur eden, vatandaşa tam pandemi döneminde, yani olağanüstü bir dönemde sosyal devletin elini uzatması gereken Ak Parti iktidarı, halkı ve esnafı unutmuş durumda. Zam üstüne zam getirerek fakir fukarayı iyice eziyor. Zamanı geldiğinde inşallah halkımız kendisini bu hale getiren, kendisine bu yaşamı ve dayatmayı reva gören iktidardan inşallah hesap soracaktır.

BESNİ BELEDİYESİNDE İŞÇİLERİMİZİN BASKI ALTINDA OLDUKLARINI ÜZÜLEREK ÖĞRENDİK

Bugün parti binamızda yaptığımız toplantı sırasında Besni Belediyesinde çalışan bir kaç arkadaşımızla görüştük. Besni Belediyesinde çalışan işçilerimizin çok ciddi anlamda bir baskı altında olduklarını üzülerek gördük. Tabi işçi, emekçi ve alın teri döken bütün insanlarımızın mücadelesi partimiz için kutsaldır. Biz emekten ve halktan yana olan bir partiyiz. Besni Belediyesinde bu mobbinge maruz kalan işçilerimizin yanındayız. Besni Belediyesinde yıllardan beri hizmet eden, Besni halkı için çırpınan, gecesini gündüzüne katan emekçi kardeşlerimize baskı uygulayan ve istifaya zorlayan Belediye Başkanı ile onun yönetimindeki arkadaşlarına çağrıda bulunuyorum. Şunu unutmasınlar, işçinin ve emekçinin hakkına göz dikenlerin sonu kötü olmuştur. Besni barış ve kardeşlik şehri. Besni Belediyesindeki çalışan işçilerin huzurunu bozmak, onların ekmeğine göz dikmek, onları istifaya mecbur bırakmak Besni'de milletimizin de huzurunu bozacaktır. Belediye Başkanının görevi Besni halkının hakkını ve hukukunu korumaktır. Bütün Besni halkına hizmet etmektir. Bu koltukta oturanların bunun bilinciyle hareket etmesi gerekiyor. Anayasal hakkı olan işçilerimizin sendika hakkına Besni Belediyesinin başkanının da saygı duyması lazım. Aldığımız duyumlar inşallah doğru değildir. İnşallah başkan bu kötü uygulamadan bir an önce vazgeçer ve hukuk içerisinde davranır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak işçilerimizin ve emekçilerimizin her zaman yanlarındayız.

PANDEMİ SÜRECİNDE HER ZAMAN VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLDUK

Bunların dışında Besni'mizin ve Adıyaman'ımızın çok temel sorunları var. Biz bu sorunları her zaman Meclis'te dillendiriyoruz. Arkadaşlarımızla beraber her zaman halkımızın yanında olacağız. Pandemi süreci boyunca il ve ilçe örgütlerimizle birlikte kendi imkanlarımız çerçevesinde halkımızın hizmetinde olarak bir dizi çalışmalar yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz.

YEREL BASINIMIZ PANDEMİ BOYUNCA HİÇBİR DESTEK ALAMADI

Birlik ve beraberlik çerçevesinde bu zorlukları aşacağız. Genel Başkanımızın liderliğinde inşallah Türkiye'yi bu çıkmazdan kurtaracağız.  İktidar ülkemizi kötü yönetiyor. Artık Türkiye ciddi anlamda ekonomik olarak savruluyor. Bu kötü yönetimi vatandaşlarımız iliklerine kadar hissediyor. Bugün çiftçi, işçi, emekçi ve herkes mağdur. İnsanlar artık evine ekmek götüremiyor. Mağdur olan kesimlerden bir tanesi de yerel basınımız. Pandemi süreci boyunca hiç bir destek alamadı. İktidar tarafından hiç bir şekilde hatırlanmadı. Şuanda yerel basınımız da can çekişiyor. Basınımıza da destek lazım. İnşallah bu desteğin sağlanmasında da partimiz yerel basınımızın sesi olacak.

HALKTAN KOPMUŞ BİR İKTİDAR İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Genel başkanımızın bütün çağrılarına rağmen, çağrılarımızı duymayan, halkı duymayan ve halktan kopmuş bir iktidar ile karşı karşıyayız. Şuanda iktidar çevresi zenginlik içerisinde sefa sürüyor, ancak çiftçi, emekçi, işçilerimiz ve alttaki bütün kesim sefalet içerisinde. İnsanlar markete gidip alışveriş yaparken bile hesap yapıyor, gelecek ay alabilir miyim diye. İnsanların cebi boş, tencereleri kaynamıyor ve mutfaklarda yangın var. İktidarın bu yangını söndürmesi gerekiyor. Ancak pandemi ve öncesi koşullarını bir arada değerlendirdiğimizde iktidarın bu işe çok niyeti yok.

İNSANLARIMIZ AŞI BEKLİYOR

Bir aşı konusunda bile büyük bir beceriksizlik sergilediler. Aralık ve Ocak ayında geleceğini taahhüt ettikleri hiç bir aşıyı getirtemediler. Bütün dünyada aşılama çalışmaları hızla devam ederken, ülkemiz maalesef aşı konusunda da hak ettiği yerde değil. İnsanlarımız aşı bekliyor ve insanlarımızın sağlığından iktidar sorumludur.

İnşallah en yakın seçimde yurttaşlarımız bu iktidara hak ettikleri cevabı sandıkta vereceklerdir. Biz bu konuda halkımızın ferasetine her zaman inandık" ifadelerine yer verdi.