AK Parti Besni ilçe Başkanlığı parti binasında partililer ile bir araya gelen Milletvekili Toprak ilçe ve belde teşkilatları ile görüştüDaha sonra Besni İlçe Kaymakamı Nazlı Demir'i ziyaret eden Milletvekili Muhammed Fatih Toprak, burada gerçekleştirdiği ziyarette Besni gündemine dair bir görüşme gerçekleştirdi.

Besni Belediyesi'ni de ziyaret eden Milletvekili Toprak, Başkan Eyyup Mehmet Emre ile görüşerek Besni'deki yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra yatırımları yerinde incelemek adına bir takım ziyaretler gerçekleştirdi.

SÜMER; “FAKÜLTEMİZİN İSİM HAKKI VAR BÖLÜMLERİ YOK”

Ziyarette konuşan AK Parti Besni İlçe Başkanı İsmail Sümer, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Kongremizi yaptıktan sonraki iki buçuk aylık süreç içerisinde çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başladık. Meclisteki yoğunluktan dolayı vekilimiz teşkilatımızı ancak ziyaret edebildi. Teşkilatımızı ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Besni'de birkaç konuya da değinmek istiyorum.

Besni'deki en önemli sorunlardan bir tanesi, yapımı tamamlanan Mimarlık Fakültesi.  Bu süreçte şu anda sadece isim hakkı ile bulunuyor. Yani normalde Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi adına ama ne bölümleri, ne alt bölümleri, ne de kadrosu var ve üniversitemizde de öyle bir kararın olmadığı söyleniyor. Yani bir nevi tabela fakültesi gibi. Bu da hem yaptırım yapan Erdemoğlu ailesini, hem de Besni'deki vatandaşlarımızı ciddi manada sıkıntıya düşürüyor. Besni'nin gerçekten eğitim anlamında ön plana çıkması lazım ve halkımızın bu konuda da beklentileri var. Bu hususta da sizlerden özel bir ricamız, rektörümüz ile bu konuyu gündeme getirerek yeni bir fakülte ve yeni bölümler mutlaka açılmalıdır.

EKONOMİK ANLAMDA BESNİ’Yİ AYAKTA TUTAN YOLLARIMIZ SIKINTILI

Diğer bir hususta özellikle bizim Besni'nin can damarı olan iki güzergah. Karayolları güzergahında bulunan Besni Beşyol yolumuz. Besni Sarıyaprak ve Suvarlı yolumuz. Bu yollar ekonomik anlamda Besni'yi ayakta tutan güzergahımız ama ulaşımda yaşanan sıkıntılardan dolayı standartlarına uygun olmadığı için bu bölgedeki insanlar Suvarlı'dan Gaziantep'e gidiyor. Özellikle, yazı bölgesi dediğimiz Beşyol ve Kızılin bölgesi de Şanlıurfa ve Adıyaman'a gidiyor. Yani ekonomik anlamda bunda da esnaflarımız baya bir sıkıntı yaşıyor. Meydana gelen her kaza ölümlü veya ağır yaralı bir şekilde sonuçlanıyor. Vekilim bu hususta da özel bir desteğinizi bekliyoruz.

ÇİFTÇİMİZİN ELEKTRİKLERİ KESİK ve ŞUANDA SULAMA YAPAMIYOR

Diğer bir husus Adıyaman Çamgazi Barajında çiftçilerimiz ile ilgili bir konu. Keysun Sulama Birliği bu projenin içerisinde olmasına rağmen Besni'deki Keysun sulama bölümü 12 tane sondajın elektrik faturasının mevcut Çamgazi Barajındaki güneş enerjisinden karşılanması için kurulan bir tesisten şu anda DSİ Bölge Müdürlüğü kendi faturasını buradan karşılıyor. Çiftçimizin elektrikleri kesik ve şuanda sulama yapamıyor. Bu tesisin kuruluş amacı hükümetimiz tarafından çiftçimize destek amaçlı yapıldı. Ama şuanda DSİ Bölge Müdürlüğü bir keyfiyet uyguluyor. Bu hususta da Genel Müdürlük nezdinde desteğinizi bekliyoruz. Bununla beraber bir de özellikle Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin'e verilen enerji desteğinin Adıyaman'a da destekleme kapsamında kullanılmasını talep ediyorum. Ziyaretinizden dolayı şahsım ve teşkilatım adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

MİLLETVEKİLİ TOPRAK; “BESNİ EN İYİ HİZMETİ HAK EDİYOR”

Sümer’den sonra konuşan AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak ise; “Besni bizim için gerçekten çok önemli, sevdiğimiz bir ilçemiz. Türkiye Büyük Millet Meclisinde biliyorsunuz adettendir yöresel ürünler dağıtılır. Bende her sene mutlaka Besni ile ilgili ürünleri Türkiye Büyük Millet Meclisinde özellikle bütçe görüşmelerinde, Besni ile ilgili yöresel özel ne varsa dağıtıyorum. Cumhurbaşkanlığımızın yapmış olduğu programlarda Besni ile ilgili yöresel ürünlerimizi orada tanıtıyoruz. Benim Besni'ye özel bir sevgim var. Besni'ye her gelişimizde burada vatandaşlarımız ile bir araya geliyor ve onlarla görüşüyoruz. Besni'nin insanı gerçekten çok özel. İnsanı, doğası, ürünleri, yöresi. Tüm ilçelerimiz güzel ama Besni'nin ayrı bir yeri güzelliği var. Tüm Besnili hemşerilerimizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Böyle güzel insanlarımız en iyi hizmeti hak ediyor. Belediye başkanımız, ilçe başkanımız, teşkilatlarımız canla başla Besni için can siper hane çalışıyorlar.

İLÇE BAŞKANIMIZ İSMAİL SÜMER GÖREVE GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALAR İLE BAŞLADI

Besni'de çok ciddi çalışmalar yapılıyor. İçme suyu, yollarımız ve zirai işler olarak yapılacak çalışmalarımız var. Tabi ilçe başkanımızın önceki mesleği Ziraat Odası Başkanlığı olduğu için bu konuda daha hassas ve ilgili. Bizlere bu anlamda çok yardımcı oluyor, bizleri aydınlatıyor ve bu konuda ciddi bilgiler veriyor. Kendisine teşekkür ediyoruz. İlçe başkanımız İsmail Sümer göreve gerçekten çok güzel çalışmalar ile başladı. Gece gündüz Besni için, Besni halkı için hiç ayırt etmeden herkesi kucaklıyor, herkesle beraber oluyor. Bizim için seçim sandıkta biter, ama ondan sonra bizim için önemli olan Besni halkıdır. Hem belediyemiz hem ilçe başkanımız, teşkilatlarımız tüm Besni için gece gündüz çalışıyorlar. Burada gerçekten bizler için onur verici gurur verici.

ERDEMOĞLU AİLESİNİN BESNİ VE ADIYAMAN’A YAPTIKLARI HİZMETLER TAKTİRE ŞAYAN

Kendilerine saygı duyduğumuz Erdemoğlu Ailesi Allah kendilerinden razı olsun, Besni'ye çok büyük hayırlarda bulundular ve bulunmaya da devam ediyorlar. Buradan kendilerine teşekkür ediyoruz. Yaptıkları işler hem Adıyaman'da, hem Besni'de takdire şayan.

BESNİ’DE YAPACAĞIMIZ ÇOK ÇALIŞMALAR VAR

Besni'de bizim yapacağımız daha çok çalışmalar var. Bunlar içinde sizlerin ve vatandaşların desteği çok önemli. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan, ülkemiz için gece gündüz çalışıyor. Biz 2023 hedeflerimizin hep altını çiziyoruz. 2023 gerçekten çok önemli bir tarih. Bizim şuanda doğalgazımızı çıkardığımız ve bulduğumuz doğalgaz rezervlerini 2023’te artık kullanmaya başlayacağız. Akdeniz'deki rezervleri kullanmaya başlayacağız. Yerli otomobilimizi 2022-2023'te santralimizi aktive edeceğimiz, savunma sanayisindeki ataklarımızı daha da ileriye götüreceğimiz çok önemli bir tarih. 2023'de inşallah Türkiye çok farklı bir Türkiye olacak. Bu kadrolar yani sizler en iyi şekilde çalışarak Besni'mize ve Adıyaman'ımıza inşallah 2023’te çok iyi bir sonuç elde edebileceğimize ben gönülden inanıyorum.

19 YILDA İNSAN HAYATININ HER ALANINDA DOKUNUŞLAR GERÇEKLEŞTİRDİK

Türkiye zamanında çok zorluklar yaşadı. Bildiğiniz üzere otomobil üretimi yapacaktık, bize dediler ki sen niye üretiyorsun biz sana satarız. Türkiye kendi enerjisini üretecekti, biz sana satarız sen üretme dediler. Türkiye sanayide atacağı her adımda durduruldu. Önümüzdeki yıllarda Allah korusun Cumhurbaşkanımızın ve AK Partimizin bir yara alması demek, Türkiye için bu kazanımların hepsinden geri kalmasına sebep olacaktır. AK Parti iki şeyi temel esas alır, adaleti ve kalkınmayı. Bu anlamda da hamdolsun 19 yılda büyük başarılar elde ettik. İnsan hayatının her alanında dokunuşlar gerçekleştirdik. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan adalete yapmış olduğumuz çalışmalarla insan hayatına katkılar sunduk.

BİRLİKTE OLURSAK BAŞARAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR ŞEY YOK

Ama diyoruz ki yapacağımız daha çok şey var. Türkiye şuan da dünyanın en büyük 13. Ülkesi ama biz bunu daha da ileriye taşıyacağız. Biz ilk geldiğimizde daha gerideydik ama şuan da 13. sıradayız. Bunu milletimizle birlikte daha da ilerilere taşımak için elimizden geleni yapacağız. Onun için sizlerin desteği bizler için çok önemli. Birlikte olursak başaramayacağımız hiçbir şey yok” ifadelerine yer verdi.