Eğitim alanında yapmış oldukları yardım ve desteklerle halkımızın gönlünde taht kuran Erdemoğlu ailesi, ihtiyaç sahibi aileleri yine unutmadı. Kahramanmaraş’ın Ekinözü İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne, Merinos Halı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu tarafından 150 öğrenciye tablet hediye edildi.

Ekinözü İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünce, Erdemoğlu Holding Yönetim kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu ile iletişime geçilerek, ilçe genelinde öğrencilerin uzaktan eğitim sürecinde karşılaştıkları sorunlar anlatıldı. Tüm yurt genelinde sayısız yardımlarda bulunan ve özellikle eğitim alanında ülkemize büyük katkılar sağlayan Erdemoğlu ailesi, Ekinözü İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün çağrısına da kayıtsız kalmayarak ilçede eğitim öğretim gören ancak, ailesinin maddi imkansızlıkları nedeniyle uzaktan eğitim faaliyetine katılmakta sorun yaşayan 150 öğrenciye tablet hediye etti.

Merinos Halıcılık Ticaret Sanayi A.Ş. tarafından yapılan bağışlar, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünce teslim alınarak okul müdürlükleri tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırıldı. Tablet dağıtımı yapılırken öncelik sırası şu şekilde belirlendi; Şehit çocukları, Öksüz ve yetimler, Anne babası ayrı olduğu için birinci derece yakınlarının yanında kalan öğrenciler,  8 ve 12. sınıflarda okuyan başarılı öğrenciler,  Alt sınıflarda okumalarına rağmen akademik başarısı yüksek olan ve kardeş sayısı fazla olan öğrenciler olarak sıralandı.

Bu kriterlere göre belirlenen öğrencilere Merinos Halıcılık A.Ş. tarafından hediye edilen tabletleri okul müdürleri ve öğretmenler tarafından köy köy dolaşılarak yapılan aile ziyaretleri ile ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı. Kardeş sayısı da dikkate alındığında 150 tablet ile 308 öğrenci uzaktan eğitime sorunsuz ulaşma imkânı elde etti.

Ekinözü İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç ise, Erdemoğlu Ailesinin bu anlamlı yardımından dolayı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Merhum Mehmet Amcanın bu ilkelerini bizlere emanet edilen öğrencilerimize de kazandırmayı bir hedef olarak görüyoruz. İlçemizdeki 308 öğrencimizin hayatına pozitif anlamda katkı sağlayan Erdemoğlu Ailesinin sahibi olduğu Erdemoğlu Holding ve Merinos Halıcılık A.Ş’nin Yönetim Kurulu başkanı olan Ali Erdemoğlu beye, Kardeşleri İbrahim Erdemoğlu ve Mahmut Erdemoğlu Beye katkılarından dolayı teşekkür ediyor Merhum Mehmet Amcamızı rahmetle ve saygıyla anıyoruz" dedi.