İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan 2011 yılı "Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" sıralamasında 151. Sırada yer aldı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan 2011 yılı "Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" sıralamasında, Gaziantep’in bir önceki yıl 16 olan firma sayısını 19’a yükseltmeyi başardığını söyledi.
Konukoğlu, "Firmalarımızın Türkiye’nin üretim ve ihracat vizyonuna sürekli artan bir katkı sağladığı günümüzde ortaya koymuş oldukları bu başarı, Gaziantep ve Türkiye ekonomisinin başarısını yükseltmiş, gurur kaynağımız olmuştur" dedi.
Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasına giren Sanko Tekstil İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş., Gülsan Sentetik Dokuma San. ve Tic. A.Ş., Tiryaki Agro Gıda San. ve Tic. A.Ş., Naksan Plastik ve Enerji San. ve Tic. A.Ş., Merinos Halı San. ve Tic. A.Ş., Çimko Çimento ve Beton San. Tic. A.Ş., Şölen Çikolata Gıda San. ve Tic. A.Ş., Süper Film Ambalaj San. ve Tic. A.Ş., Kadooğlu Yağ San. ve Tic. A.Ş., Köksan Pet ve Plastik Ambalaj San. ve Tic. A.Ş., Lidersan Sağlık ve Gıda Ürünleri A.Ş., Beşler Makarna Un İrmik Gıda San. ve Tic. A.Ş., Gürteks İplik San. ve Tic. A.Ş., Selçuk İplik San. ve Tic. A.Ş., Şireci Tekstil San. ve Tic. A.Ş., Oba Makarnacılık San. ve Tic. A.Ş., Akteks Akrilik İplik San. ve Tic. A.Ş., Royal Halı İplik Tekstil Mobilya San. ve Tic. A.Ş. ve Beşler Gıda ve Kimya A.Ş.’yi kutlayan Konukoğlu, "Üretimin önemine inanarak çalışmalarını sürdüren sanayicilerimizi göstermiş olduğu bu başarıdan dolayı kutluyor, Gaziantep sanayisi adına şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.
Listeye giren Gaziantepli firmaların sayısının artmasını memnuniyet verici olarak değerlendiren Konukoğlu, Gaziantep'in bir kez daha başarı gösterip İSO 500 listesindeki istikrarlı duruşunu sergilediğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:
"Listedeki firma sayımız arttığı gibi, birçok firmamız da sıralamada daha iyi yerlere gelmiş durumda. Firmalarımızın üretimden satışlarda gösterdikleri bu başarı, ülke ekonomisinin geleceğine yönelik önemli bir sonuçtur. İnanıyorum ki Gaziantep sanayisi, 2023 yılı hedefinde aynı heyecan ve hızla yoluna devam edecek, önümüzdeki dönemde bu listede daha çok başarılara imza atacaktır."