Gaziantep Asri mezarlıktaki aile mezarlığında yapılan anma törenine Besni İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, Besni İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mustafa Baş, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Erdemoğlu Ailesi, Kesmetepe Belde Belediye Başkanı Vakkas Acar, Şambayat Belde Belediye Başkanı Nejdet Arıcı, Suvarlı Belde Belediye Başkanı Mehmet Korkmaz, Besni Belediyesi Meclis Üyesi Nuri Tuğsuz, Besni Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer, Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan, Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Kasap, Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Can, Yeni Besni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Arif İşitmen, Besni Spor Kulüp Başkanı Mehmet Fidan, Besni Güvenlik Güçlerine Yardım Derneği Başkanı Şükrü İşitmen, Besni İlçe Özel İdare Müdürü İbrahim Yıldız, Anadolu Sakatlar Derneği Besni Şube Başkanı Ömer Arslan, Besni Malmüdürü Halil Bıyık, Türk Eğitim-Sen Besni Şube Başkanı Fuat Akdeniz, Havza Maden ve Beytaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Alkan, Besni KYK Müdür Nurcan Ciner, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi E.Soydan Doğru, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, Merinos çalışanları ve çok sayıda hemşerilerimiz katıldı.

Anma töreninden önce Merinos Hizmet Binasında Besni İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya tarafından Besni eğitimine sunmuş oldukları katkı ve desteklerden dolayı Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeli Ali Erdemoğlu ve Şahinler Nakliyat’a teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.  

Ayrıca Servi Erdemoğlu Kız Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi Müdiresi Ferda Uncu, bir grup öğrencisi ile okulları adına yapılan hizmetlerden dolayı Erdemoğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu’na teşekkür ederek çiçek takdim etti.

ŞİİR VE KOMPOZİSYON YARIŞMALARINDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Besni Kaymakamlığı Koordinatörlüğünde “Bilge Adam Mehmet Erdemoğlu” konulu Liseler Arası Kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Şiir ve kompozisyon yarışmaları Besni ve köyler dahil olmak üzere 16 lisede 316 öğrencinin katılımıyla yapıldı.

 “Bilge Adam Mehmet Erdemoğlu” konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında kompozisyon dalında Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi 11-E Sınıfı Öğrencisi Hicabi Yiğit “Kimsesizlerin Kimsesi Mehmet Amca” adlı kompozisyon ile Besni birinciliğini elde ederken, Suvarlı Çok Programlı Anadolu Lisesi 11-A Sınıfı öğrencisi Gülçin Muslu “Sanatı Kalbine Dokuyan İnsan” adlı kompozisyonuyla Besni ikiciliğini, İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12-B Sınıfı Öğrencisi Halil İbrahim Özalp ise “Besni’den Dünyaya Başarı Öyküsü” adlı kompozisyonu Besni üçüncülüğünü elde etti.

Şiir dalında ise, Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi 11-B sınıfı öğrencisi Elif Nur Yıldırım “Mehmet Erdemoğlu” adlı şiiriyle Besni birinciliğini elde ederken, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi 10-C sınıfı öğrencisi Yaren Arık “Bir Bilge Geldi Geçti Dünyada” adlı şiiriyle Besni ikinciliğini, Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi 10-A sınıfı öğrencisi Fatma Coşkun ise “Sen Bilge Adam Rahat Uyu” adlı şiiriyle Besni üçüncülüğünü elde etti.

Törende derece yapan öğrencilere ödüllerin yanı sıra Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Erdemoğlu tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

MEHMET ERDEMOĞLU MEZARI BAŞINDA ANILDI

Anma töreninde, Erdemoğlu Ailesi tarafından yaptırılan okullardan gelen öğrenciler mezarı başında saygı duruşunda bulundular. Merhum Mehmet Erdemoğlu’nun mezarı başında okunan Kuran’ı Kerim ve dualardan sonra Erdemoğlu ailesi adına bir konuşma yapan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu babalarının gösterdiği yolda aile olarak yürüdüklerini ifade ederek; “Bizlere öğrettiği yaşam ilkelerinden ve insanlara saygılı olma felsefenden asla taviz vermeden görevimizi yapmaya devam ediyoruz. Başarıya ulaşmak için hak, hukuk ve adalet ilkelerine bağlı kalarak, kimseyi incitmeden, zararlığa uğratmadan başarılı olma ilkelerinden taviz vermeden başarıyı yakalama bilincindeyiz. Bir yıl önce yapımına başladığımız Besni ilçemizdeki Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesinin inşaatı devam ediyor. Besni ilçesindeki bu fakülte hayalini biraz genişlettik. Besni ilçemize fakülte yetmez, üniversite olsun istedik. İzinleri alabilirsek Besni ilçemize üniversite kurmak istiyoruz. Üniversitenin 5-6 fakültesi olsun istiyoruz. Gerekli izinleri alabilirsek 2-3 yıl içerisinde Besni Mehmet Erdemoğlu Üniversitesini eğitime açmak istiyoruz. Gaziantep ilimizde annemiz adına yaptıracağımız caminin temelini attık. İnşaatı devam ediyor. Yapılan cami beş bin kişilik olacak ve camide Kur-an Kursu bölümleri ve taziye evi bulunacak. Yani kısaca ibadet külliyesi olacak. Besni ilçemizde kurduğumuz iplik fabrikasında 350 kişi çalışıyor. Önümüzdeki yıl kapasiteyi artırıp çalışan sayısını 700 kişiye çıkaracağız. Bizler senin çizdiğin yolda çalışmaya, ilçemize, ilimize, ülkemize ve milletimize faydalı olmaya çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Çok çalışarak başarılı olmak zorunda olduklarını ifade eden Erdemoğlu, Merhum Mehmet Erdemoğlu’nun yaşam ilkelerini hatırlatarak, aile olarak bu felsefeden asla taviz vermeden çalışmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Gaziantep’teki anma töreninin ardından Merhum Mehmet Erdemoğlu için İlçemizde Yatsı namazına müteakip merhumun adına yapılan Mehmet Erdemoğlu Camisi’nde mevlit okutuldu.

Mevlide Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman İl Jandarma Alay Komutanı İbrahim Koyuner, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, CHP Gaziantep Eski Milletvekili Memet Şeker, Besni İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, Belde Belediye Başkanları, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.