Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’un Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ve Başkan Yardımcısı Ali Erdemoğlu ile yaptığı istişarelerin ardından, Besni Meslek Yüksekokulunun, Mimarlık Fakültesinin bulunduğu yerleşkeye taşınması ve Besni Yerleşkesine “Adıyaman Üniversitesi Besni Mehmet Erdemoğlu Yerleşkesi” isminin verilmesine oybirliği ile karar verildi.

Alınan kararın protokolü, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Erdemoğlu’nun katılımlarıyla ADYÜ Turizm Uygulama Oteli’nde imzalandı.

İmza töreninde, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fatih Doğanoğlu, Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Aykut Dündar, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Sayad Kocahan, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Manaf Manaflı ve Besni Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hakan Evin da yer aldı.

Toplantıda söz alan Vali Çuhadar alınan kararın iki tarafa da hayırlı olması dileklerinde bulunarak, “Allah, Erdemoğlu ailesi gibi hizmet eden, ilimize gerek eğitim gerek sosyal gerekse de istihdam anlamında önemli katkılar sunan ailelerin sayısını artırsın.” dedi.

Rektör Turgut ise, kararın hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, “Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın aldıkları eğitimin kalitesini en üst seviyeye çıkarmak ve geleceğe daha iyi hazırlamak adına, Üniversitemizde sosyal ve fiziksel anlamda önemli çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Bugün, burada imzaladığımız protokol ile Besni Meslek Yüksekokulunda eğitim gören ve görecek olan evlatlarımızın daha kaliteli bir ortamda eğitimlerine devam etmelerini sağlamayı hedefledik. Protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum. Erdemoğlu Holding’in kıymetli yöneticileri ile güzel bir birliktelik sağladığımızı düşünüyorum. Bu toplantı vesilesiyle, Erdemoğlu Holding'in değerli Başkanı Sayın İbrahim Erdemoğlu ve Başkan Yardımcısı Sayın Ali Erdemoğlu'na bu güne kadar yaptıkları ve yapacakları hizmetlerden ötürü Üniversitemiz ve ilimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Allah, hayır yapanlardan razı olsun.” şeklinde konuştu.

Ali Erdemoğlu ise, eğitime verdikleri önem ve kıymetli babamız, merhum “Mehmet Erdemoğlu” isminin yaşatılması konusunda gösterdikleri çaba için Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut ve Üniversite Senato üyelerine teşekkür ederken, eğitim konusunda her türlü desteğe her zaman hazır olduklarının altını çizdi.

Programın ardından Kahta'ya geçerek Kahta MYO binasında incelemelerde bulunan heyet,  Besni'de inşa edilmesi planlanan yeni Meslek Yüksekokulu binası için rol model araştırması yaptılar.