Liseye Geçiş Sınavı'nda (LGS) tüm sorulara doğru cevap vererek 500 tam puan alan ve Türkiye Birincisi olan Özel Besni Simya Ortaokulu öğrencisi Kadriye Beyza TEMURAYAK, Müdür Mehmet DEMİREL'i ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Kadriye Beyza Temurayak’ın  yanı sıra ailesi, öğretmeni ve şube müdürleri de eşlik etti.

Öğrencinin ziyaretinden mutluluk duyduğunu ve Besni'nin gururu olduğunu belirten Müdür Mehmet Demirel, "Geçen sene olduğu gibi bu sene de bir Türkiye Şampiyonu çıkardık. Bunun için oldukça gururlu ve mutluyuz. Yaklaşık iki senedir dünyayı kasıp kavuran koronavirüs pandemisi yaşantımızı önemli ölçüde değiştirdi. En büyük etkiyi de şüphesiz biz eğitimde yaşadık. Her ne kadar eğitimi sekteye uğratsa da öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz sayesinde zirve yarışında olduğumuzu bu sene de gösterdik. LGS sınavında tam puan ile Türkiye birincisi olarak göğsümüzü kabartan öğrencimizi, öğretmenlerimizi ve ailesini kutluyorum.  Başarı gösteren tüm evlatlarımızın vatanına ve milletine hayırlı birer birey olmalarını diliyorum" dedi.

Konuşmasının devamında Besni’de uygulanan BENAP Projesi hakkında da konuşan  Mehmet DEMİREL  "Tüm öğrencilerimizin en iyi şartlarda ve koşullarda yetişip eğitimlerini sürdürmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bunun için de Sayın Kaymakamımız öncülüğünde ve bütün çalışma arkadaşlarımızla iki senedir ilçemizde uygulamakta olduğumuz 'Besni Eğitimde Niteliğin Artırılması Projesi' (BENAP) ile yoğun bir çalışmadayız. Öğrencilerimizi her yönüyle geliştirme ve kabiliyetlerini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bunun için de bütün imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Onlardan beklentimiz ise kendilerine sunulan imkanları en iyi şekilde kullanmaları ve potansiyellerini ortaya çıkarmalarıdır. Bizler gereken desteği ve rehberliği vermeye hazırız. Bu vesileyle de çağrımıza karşılık veren değerli öğrencilerimizi, göstermiş olduğu başarıdan dolayı tebrik eder, bundan sonraki yaşantılarında sağlık ve afiyet dileriz." dedi.

Gösterdiği başarıdan dolayı ödüllendirilen Kadriye Beyza Temurayak, Müdür Mehmet Demirel'e ve kendisinin bu başarısında pay sahibi olan öğretmenlerine teşekkür etti. Sınava hazırlık sürecinde çok çalıştığını söyleyen öğrenci Kadriye Beyza TEMURAYAK , ailesinin ve öğretmenlerinin bu konuda kendisini sürekli desteklediğini belirtti.