Kongrenin açılış konuşmasını Dernek başkanı Mehmet Gürü yaptı. Konuşmasının ardından divan kurulu başkanı ve üyeleri seçildi.
Divan başkanlığına, İstanbul besnililer dayanışma derneği başkanı Ahmet Bozmaz seçilirken, Bahçelievler Besnililer Derneği başkanı Sermet Şüküroğlu, Bahçelievler Besnililer Derneği eski başkanı Haci Ali Leblebici, Aşağıçöplülüler derneği başkanı Mustafa Kara ve eski başkanı Vakkas Karakuş divan üyeliğine seçildi. 
1 Dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından toplantı başladı.
Derneğin gelir, gider, faaliyet raporu ve tahmini bütçeleri başkan Mehmet Gürü tarafından okunarak oylamaya sunuldu ve ibra edildi. Küçükköy Besnililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olağan genel kurulu toplantısına çok sayıda Besnili katıldı. 
Olağan genel kurul toplantısında yeni yönetime seçilen ve tek liste halinde gidilen kongrede Dernek Başkanlığına tekrar Mehmet Gürü seçilirken, yönetim asıl üyeliklerine Fevzi Yaycı, Halil Çelik, Çetin Gözübüyük ve Mehmet Akdoğan seçildi. 
Dilek ve temennilerin dinlenmesinin ardından toplantı sona erdi.  Toplantı sonrasında yönetim kurulu tarafından katılımcılara yemek ikramı yapıldı.