Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan KSS Başkanı Haci Arslan, “Geçtiğimiz günlerde Muhasip üye Kemal Can ile birlikte sanayi sitemizin geri ödeme sürelerinin uzatılması için Ankara’ya giderek Sanayi Bakanlığı’nda bazı görüşmeler yaptık. Bu görüşmelerin neticesinde kalan 1 yıllık geri ödemenin 6’şar aylık süreler halinde üyelerin görüşü doğrultusunda uzatılacağı ve bu süre uzatımlarının 15 yıllık geri ödemeden düşeceği onaylandı. Ayrıca üyeler talep ederse geri ödemelerin 2 yıl daha uzatılacağı konusunda anlaşma sağlanmıştır.

SANAYİ SİTEMİZİN CAMİYE İHTİYACI VAR

Sanayi sitemize Cami yapılması için ise diyanet işleri başkanlığı ile de görüşmelerimiz oldu. Fakat aldığımız cevap cami yapımına başlandıktan sonra yardım edebileceklerini ifade ettiler. Bu sebeple cami yapılması için Besnili hayırsever ve yardım sever iş adamlarımızın desteklerini bekliyoruz.  Bu konuda umutluyuz. Çünkü cami yapım işleri de okul- hastane yapımı gibi vergiden düşecek.

ÜYELERİMİZ AİDAT KONUSUNDA DUYARLI OLMALILAR

Sanayi sitemiz içerisinde ağaçlandırma, sorunlu yerlerin yapımı, temizlik ve sulama gibi işler kooperatif işçimiz tarafından yapılmaktadır. Sanayi sitesi esnafımız da bu olumlu çalışmalara karşılık ödemelerini düzenli yapacaklardır. Borcunu ödemeyen üyelere faiz uygulamasına geçilecektir. Ayrıca bankaya olan dönem komisyon ücretinin ödenmemesi halinde ise banka tarafından üyelere ihtar çekileceği üyelerimize önemle duyurulur.