Küçük Sanayi Sitesinde düzenlenen olağan kongre Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kongrede Divan Başkanlığına Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Halil Tüy seçilirken, katip üyeliklerine ise Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen ile Halil Kuş getirildi.

Kongreye Besni İlçe Kaymakamı Nazlı Demir, Besni Belediye Başkan Yardımcısı Sait Cengiz Baba, AK Parti Besni İlçe Başkanı İsmail Sümer, CHP Besni İlçe Başkanı Vakkas Acar, İYİ Parti Besni İlçe Başkanı İmdat Yıldırım, STK temsilcileri ve K.S.S. Esnafları katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Merinos Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan, Sanayide yapılan çalışmalardan bahsetti. Başkan Arslan; " Sanayi Sitemiz içerisinde yapımı devam eden Camimiz bitme aşamasına gelmiş olup, inşallah bu yılın sonunda ibadete açmayı düşünüyoruz. Sitemiz içerisinde, Sanayimizin büyük bir eksiği olan Çıraklık Eğitim Merkezini Besni'mizin kanaat önderi Mustafa Baba'nın destekleri ve yardımlarıyla başkanlığımıza resmi işlerle olan evrakların bitirilmesiyle protokolünü imzalayıp temel atılmış ve kaba inşaatı bitme aşamasında olup, okulumuzun 2021-2022 Eğitim Öğretim yılına teslimi düşünülmektedir.

İnşallah Camimiz ve okulumuz bittiğinde, sitemiz içerisine halı saha yapılması yönünde girişimlerimizi de hayata geçirdik. Bu konu ile ilgili olarak Besni Gençlik ve Spor ilçe Müdürlüğü ile görüşmelerimiz devam ediyor.

Sanayimiz ana giriş kapısı bekçi kulübesi yanına Halk Bankası ve İş Bankası ATM'si kurulması için görüşmeler gerçekleştirdik inşallah en kısa sürede neticelendireceğiz. Sanayi Sitemizin ana giriş kapısının önüne vatandaşlarımız yağmurda mağdur olmaması için dolmuş durağı getirdik.

I Blok yanında yapılan park alanına tel örgü çektirdik. Karayolları ve özel idare ile görüşmeler neticesinde sitemiz içerisinde arızalı ve bozuk olan yollarda kullanılmak üzere 1 kamyon asfalt ve 1 tır kilitli parke taşı getirerek sanayi sitemiz içerisinde bozuk olan yolların tamiratını yaptırdık.

Bozuk olan, çöken, Arızalardan dolayı kullanılamayan bölgelerimizi tespit edip, bekçilerimiz ve personelimiz tarafından anında müdahale ile yaptırmaktayız.

Sitemiz içerisinde biriken hafriyatlar haftanın belirli günlerinde belediyemiz tarafından temizlenmektedir.

Bu nedenle işlerimizin ve sanayi sitemizin eksikliklerinin daha düzenli giderilmesi için lütfen aidat borçlarımızı zamanında ödeyelim. Bu güne kadar emeği geçen yönetim ve denetim kurulu üyelerimize, İl Müdürlüğümüzden değerli temsilcilerimize katkılarından dolayı yönetim kurulu olarak saygılar sunuyorum" dedi.

Arslan'ın konuşmasının ardından Yönetim ve Denetim Kurulu faaliyet raporu ile gelir ve gider tablosu okunarak ibra edilerek, dilek ve temennilerin dinlenmesinin ardından Genel kurul sona erdi.

Toplantıdan sonra konuşan Besni İlçe Kaymakamı Nazlı Demir Kongrenin hayırlı olmasını dile getirerek şu ifadelere yer verdi: " Böylesine samimi bir genel kurula eşlik etmek beni de mutlu etti. Bende bir esnaf kızıyım ve ülkemizin lokomotifi de esnaflarımızdır. Bizlerde elimizden geldiğince sizlere destek olmaya, sizleri anlamaya ve sorunlarınıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Besni küçük sanayi sitemiz bu anlamda örnek bir sanayi sitesi 258 tane üyesi bulunan ve kapasitesi yüksek bir sanayi sitemiz. İnşallah genel kurul toplantımız hayırlara vesile olur. İlla ki eksiklikler, aksaklıklar vardır eleştirmek de hepimizin hakkıdır. Bizlerde bu eksiklikleri hep beraber el birliği ile inşallah üstesinden geleceğiz. Bizler gerek kaymakamlığımız ile, belediyemiz , siyasilerimiz, STK'larımız, Besni'nin hayırseverleri sizlerle her zaman yardımlaşma ve dayanışma içerisindeler ve elimizden geldiğince destek olmaya çalışacağız. Dile getirdiğiniz bir takım eksiklikler var bunları da yerinde görerek bu sorunları ortadan kaldırmak adına elimizden geleni yapacağız. Hepimiz bir dayanışma içerisindeyiz. Burada birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için varız. Sizlerden birinin başına geleceği bir zarar bizleri de derinden üzüyor.  İnşallah bu sene hayırseverlerimizin destekleri ve Haci başkanın üstün gayretleri ile camimiz ve Çıraklık Eğitim Merkezimiz tamamlanacak. Malumunuz pandemi dolayısı ile herkes bir takım sıkıntılar yaşadı sadece küçük esnaf değil uzun dönem kapanmalar oldu dünyanın dört bir yanında ve buda herkesi ekonomik anlamda ciddi derecede etkiledi. Çok şükür süreç artık gittikçe normalleşmeye başladı, aşılama yaşı 18'e kadar indi ve herkes aşısını oluyor. Ben kurulumuzun tekrar hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." dedi

K.S.S. Başkanı Haci Arslan, meslekte 30 yılını tamamlayan esnaflara yapmış oldukları hizmetlerden dolayı plaket takdim etti.