Küçük Sanayi Sitesinde düzenlenen toplantıya, Bakanlık Temsilcileri Mustafa Akan ve Levent Çelik, Besni Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer, Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen, Yeni Besni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Arif İşitmen, İl Genel Meclis Üyesi Ömer Korkmaz, Besni Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Salih Çakır, Besni Spor Kulübü Başkanı Mehmet Fidan, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi E.Soydan Doğru ve sanayi sitesi esnafları katıldı.

Genel Kurulda Divan Başkanlığına Gazetemiz İmtiyaz Sahibi E.Soydan Doğru seçilirken, katip üyeliklerine ise Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen ile Halil Kuş seçildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurulda 2018 yılı gelir ve gider raporları, faaliyet raporları ve geçici bütçe Muhasebeci Salih Ağır tarafından okunarak ibra edildi.

Genel Kurulda konuşan Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan, göreve geldikleri günden bugüne sanayi sitesinde önemli çalışmalara imza attıklarını ve atmaya da devam edeceklerini söyledi. Arslan; "Bilindiği gibi sanayi içi, idari binalarımızın yan taraf ağaçlandırılması ve park çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. Parkımızın ağaçlarının fıskiye sistemiyle sulaması yapılmakta ve belediyemiz tarafından çimlenerek daha güzel bir görüntüye sahip olmuştur.

Doğalgazın sanayimiz içinden geçen hatlarda çöken ve arızalı olan yollar değil, yolların tamamı Akmercangaz, belediye ve kooperatifimiz tarafından yapılan protokolle A bloktan E bloğa kadar yapıldı. Nizamiye giriş ve çıkış kapılarına gece görüşlü ve plaka okuma sistemli 4 adet kamera takılmıştır. Ayrıca E blok dört yoluna da 3 adet gece görüşlü kamera takılmıştır. Kooperatifimizin idari hizmet binası yenilenmiş olup, Merinos A.Ş. tarafından kooperatifimize 110 m2 prefabrik bina yapılmıştır. Çalışmaların daha güzel ve düzenli olabilmesi için aidat borçlarımızı zamanında ödememiz gerekmektedir" dedi.

Aidatların aylık giderleri karşılamadığını da söyleyen Başkan Arslan; "Sanayi Sitemizde aylık ortalama giderlerimiz çalıştırdığımız işçilerimizle, vergi ve diğer giderlerimizle birlikte yaklaşık 23 bin TL'yi buluyor. Aylık 60 TL aidat giderlerimizi karşılamıyor. Biz burada en asgari şekilde Sanayi Sitemizi nasıl idare edebilirizin hesabını yapıyoruz. Açığımızı da elimizden geldiği kadarıyla kapatmaya çalışıyoruz. Ayrıca üyelerimizle yapılan görüşmeler sonucunda her meslek grubuna ait fiyat listesi belirledik ve en kısa zamanda tüm esnaf arkadaşlarımıza dağıtacağız.

Dükkan taksitlerinin ödenmesi konusunda ise 1. taksit 6. ayın 30'una,  2. taksit ise 12. ayın 31'inedir. Bunların tarihini geçirirseniz faiz işler ve bunun bizle işi yok.

Ayrıca Sanayi Sitemiz içerisinden geçen doğalgazdan dolayı sizin için dilekçemizi sunduk ve 2019 yatırım programına alındı. İş yerlerine doğalgaz almak isteyen esnaflarımız bize dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. Firma da sayıya göre burada çalışmalarını yapacak.

Sanayi Sitemiz içerisinde yapımı devam eden camimiz için bugüne kadar müteahhit firmaya 426 bin TL ödeme yaptık. Ödemeleri Sanayi sitemizin hesabından firma hesabına aktarıyoruz. Camimizin %40'ı yapıldı. Paramız olduğu kadarıyla da camimizin yapımına devam ediyoruz. Ayrıca Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu da camiye yardım yapacağını söyledi. Hedefimiz en kısa zamanda camimizi tamamlayarak esnaflarımızın hizmetine açmaktır.

Geri ödeme yapmayan üyelerimizin ödemelerini bir an önce yapmaları gerekmektedir. Ayrıca aidatlarımızı da düzenli ödersek iyi olur. Biz de size elimizden geldiğinin fazlası ile hizmet etmeye çalışıyoruz. Besni'nin esnafı kalitelidir ve değerlidir. 

Son olarak Cumartesi günleri saat 15.00'dan itibaren sanayi sitemizin kapısını kapatacağız ve içeriye kimseyi almayacağız. İşi olan arkadaşlar çalışmaya devam edebilirler" dedi.

Hayata geçirdikleri ve geçirecekleri projelerle Küçük Sanayi Sitesini modern bir hale getirerek, esnafa daha faydalı olma gayreti içerisinde olduklarını da söyleyen Başkan Arslan, genel kurul toplantısına katılan herkese teşekkür etti.

Sanayi sitesi esnafları ile görüş alışverişinin ardından genel kurul sona erdi.