Koronavirüsün (Covid-19) ülkemizde görülmesinin ardından ilgili birimlerce alınan kararların sıkı bir şekilde uygulandığı Besni'de, ilk vaka 27 günlük süre sonunda görülmüştü. İlk pozitif vakanın görülmesinin ardından başlatılan filyasyon çalışmaları ile salgının yayılımı önlenmiş, pozitif vakalar ve bunlarla temaslı olduğu tespit edilen vatandaşlar 14 günlük süre ile karantinaya alınmış ve salgının yayılımı önlenmişti.

Ancak son zamanlarda koronavirüs Besni'de yeniden yükselişe geçti. Son bir haftada yapılan koronavirüs test sonuçlarına göre ; G.E., N.Y., N.D., E.A., S.T., E.U., H.E., N.G., E.B., K.C., H.T., D.Ö., M.Y., H.A.K., H.D. S.S., G.Ö., M.B., Y.A., E.A., D.K. C.Ö., A.C., R.Ş., G.B., H.K.,  E.T., A.E., E.İ., S.B., H.A.K., V.K., S.K., A.Ö., H.Ö., A.Ö., S.S.Ö., S.C., M.C., Z.G., M.K., M.K. ve S.E. olmak üzere toplam 43 kişide koronavirüse rastlandı.

Vatandaşların özellikle PTT ve banka şubelerinin önünde sosyal mesafe kuralını hiçe sayarak sıra beklemeleri, diğer vatandaşların da sağlığını tehlikeye atıyor. Oluşan uzun kuyruklarda sosyal mesafe kuralına uymayan vatandaşlar, bazıları tarafından tepki ile karşılandı. Yaşanan bu sorumsuzlukların sonrasında ise ilçemizde vaka sayıları yeniden artmaya başladı.

İlgili kurumlar tarafından her ne kadar önlemler alınsa ve uyarılar yapılsa da Besni'de koronavirüse rağmen sosyal mesafe kurallarına vatandaşların uymadığı görüldü.

Kaymakamlık, Belediye, Emniyet ve İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından her hafta yapılan koronavirüs denetimlerine rağmen, bazı vatandaşların sorumsuzca davranması diğer vatandaşların sağlığını tehlikeye atıyor.

Vatandaşların koronavirüsü dikkate almaları ve bana birşey olmaz dememesi gerekiyor. Alınan tedbirin Besni'deki vatandaşlar ve çalışan sağlık çalışanlarına faydası var. Onun için sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat edelim, kendimizin ve başkalarının hayatını riske atmayalım.

SOSYAL MESAFEYİ KORUMAK İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR

-Yoğun kalabalıklar içinde asla yer almayın. Eğer orada bulunmak zorundaysanız sosyal mesafe ve maske kuralına riayet edin.

-Tükenmez kalemler gibi sık paylaştığınız nesneleri kimse ile paylaşmamaya dikkat edin.

-Trafiğin ve toplu taşımaların yoğun olduğu saatlerde diğer insanlara çok yaklaşmamaya çalışın.

-Yoğun saatlerde market ve çamaşırhane gibi yerlerden uzak durun.

-Spor salonlarına ve sinemalara gitmeyin, kapalı alanda kalabalığa karışmayın.

-Tokalaşmayın ve sarılıp öpmeyin.

- Koronavirüsü tedbirleri kapsamında ilgili kurumlar tarafından yapılan uyarıları dikkate alın.