Kızılay, Mescid-i Aksa’da iftar programı düzenledi. Mescid-i Aksa’nın avlusunda kurulan iftar sofrasına, Türkiye’nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Gürcan Türkoğlu, Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ve Türkiye’nin Kudüs Başkonsolosluğu çalışanları da katıldı.

Kızılay tarafından Harem-i Şerif’in avlusuna kurulan iftar sofralarında yüzlerce Filistinli oruçlarını açtı. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Bugün Kızılay olarak, ‘Bu hilalin altında paylaşıyoruz’ sloganıyla başlattığımız Ramazan etkinliklerimizin Filistin ayağındayız, Mescid-i Aksa’dayız, Kudüs’teyiz. Burada Filistinli kardeşlerimizle, Kudüs’te, Mescid-i Aksa’da iftar soframızı paylaşacağız” dedi.

Dr. Kınık, Mescid-i Aksa’nın avlusunda iftar sofrası kurduklarına dikkati çekerek, “İnşallah Ramazanın bereketini, Türkiye’den, Anadolu’dan, bağışçılarımızın destekleriyle bu coğrafyaya taşımış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın kutsallığını ve insanlığın ortak mirasına ait olduğunu vurgulayan Dr. Kınık, “Bu şehrin etrafındaki engellerin kaldırılması, insanlığın ve barışın ulaşması gerekiyor. Bizler de bu barışın tesis edilmesi için çok boyutlu olarak hem insani desteklerimizle hem de savunuculuk anlamındaki desteklerimizle bu coğrafyaya, Filistin’e ve Filistin davasına destek vermeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Dr. Kınık, ayrıca Mersin’den Gazze’ye ulaştırılmak üzere yola çıkan yardım gemisinin durumu ile ilgili de “AFAD koordinasyonuyla Mersin’den Gazze’ye bir yardım, bir iyilik gemisini yolculadık. İnşallah bu gemi bayram öncesine Gazze’ye ulaşmış olacak” dedi.

AFAD ve Kızılay tarafından Gazze’ye bir insani yardım, afet ve lojistik destek merkezinin kurulacağını da söyleyen Kınık, “Özellikle Gazze’nin Şucaiye bölgesinde evleri yıkılmış olan Filistinlilere verdiğimiz destek düzenli olarak devam ediyor. Yıkılan hastanelerin onarılması ile ilgili faaliyetlerimiz devam ediyor. Çok boyutlu insani yardım faaliyetlerimiz hem Batı Şeria’da hem de Gazze’de devam edecek” ifadelerini kullandı.

Kızılay’ın Filistin hassasiyeti

2006 yılından bu yana abluka altındaki Gazze’ye insani yardımda bulunan Kızılay, bölgeye bugüne kadar birçok defalar insani yardım malzemesi sevk etti. Bölgede kalkınma yardımları da yapan Kızılay, Gazze Şeridinde 400.000 insanın temiz suya erişebilmesi için altyapı sistemleri de kurdu. Gazze’de ve Kudüs’te daimi temsilcilikleri bulunan Kızılay, yakın bir zaman sonra Filistin Kızılayı’na insani yardımda büyük avantaj sağlayacak olan lojistik merkezin inşasına Gazze’de başlayacak. Ramazan döneminde ise Kızılay 15.000 aileye gıda yardımında bulunacak.